reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej sliczna:)

A propos pekania i niepekania..
Czesto lekarz sugeruje sie naturalnymi cyklami i wygladem jajnikow. Jezeli pacjentka ma "ladne" jajniki i regularne cykle, to lekarz moze zrezygnowac z zastrzyku na pekanie. Jesli pacjentka ma nieregularne cykle, tendencje do niepekania, badz jajniki naszpikowane malutkimi pecherzykami (wielopecherzykowate lub pco), to na zastrzyk zdecyduje sie predzej;) moze to cos troszke rozjasni

No to czekam. I postanowione, że ten cykl robię przerwę.
Dziewczyny, co do zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka, to ja dostałam ovitrelle 250 mg. Miałam się zarejestrować na IUI (u mnie to była 13) i od tej godziny odliczyć 36 godzin i wtedy dać sobie zastrzyk w brzuch. Więc wypadło mi o pierwszej w nocy. Samo podanie zastrzyku zupełnie bezbolesne.

Pytałyście jeszcze czy miałam monitoring. Tak. Podglądaliśmy dwa rosnące pęcherzyki. W dniu IUI jednego już nie było, a drugi miał 23 mm i dzień po IUI też go nie było. Więc chyba pękł, bo nie mam żadnej torbieli.

Czesc dziewczyny :-)
Podczytalam Was troszke, ale zapomnialam co chcialam napisac :-D , niewygodnie korzysta mi sie z telefonu :-(
Ja przy stymulacji zawsze dostawalam cos na pekanie :-) , mi dawali ovitrelle :-)
Co do zatok - tez sie z nimi zmagam po przeziebieniu :-( musze zerknac na ten lek co byl podany w poscie :-)

Jak dobrze,ze jutro piatek :-D ciezki ten tydzien w pracy :-(

Dziewczyny czy na stymulacje sa jeszcze jakies inne leki oprocz CLO i puregonu? Co Wam podawali lekarze?

Dziewczynki pregnyl badz ovitrelle daje sie zawsze PRZED iui, min 24h.
I tu jest sprawa jasna.
Kredka
Ja na Twoim miejscu walczylabym o zastrzyk. Tak jak piszesz nie masz 20 km zeby byc na kazde zawolanie. A po zastrzyku bedziesz miec wieksza pewnosc, ze w ciagu najblizszych godz. Peknie. Poza tym usg kontrolne po iui- obowiazkowo;-)

Kasik
To zycze szybkiej regeneracji;-)

Witaj Sliczna;-)

O jejku to tego duphastonu nie mamy brac do @ ??? Ja juz nic z tego nie kumam... bo ja go biore dalej:-:)banghead: to juz na noc nie wezme. Czyli zas mi sie moze @ pochrzanic?!?? Zwariuje kiedys i jak sie w koncu uda to dziecko bedzie miec matke wariatke:sly::sly::D

A ja powiem troche inaczej i z wlasnego doswiadczenia. Za pierwszym razem bralam dupka, az do @ i przylazla, co najwyzej z 1-2 dniowych opoznieniem i byla mniej obfita. Za drugim razem dupka odstawilam 4 dni przed@, ale tylko dlatego, ze zrobilam bete!
Kredka ja na Twoim miejscu bym brala, ale to moje zdanie;-) jak ma przylezc@ to i tak sie zjawi, no chyba, ze kwesia ewentualnej obsuwki nie moze wejsc w gre.:/
A ktory dzien jestes po iui?

reklama
Do góry