reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Bertha zobacz, na innym forum znalazłam taką wypowiedź dziewczyny
"Tolerancja21
Ja jestem żywym przykładem na to ze testy BETA HCG nie są do końca wiarygodne. Lekarze i specjaliści swoje a natura i organizm swoje.
byłam w 6 tyg ciąży a moje beta HCG wynosiło 3,0
Niejeden lekarz mi mowił ''Pani w ciązy nie jest'' Idąc do ginekologa (5 tyg później ) widziałam już zdrowe dzieciątko które po dzień dzisiejszy rozwija się prawidłowo i ma się wyśmienicie. Zapewne leraze powiedzieliby cos w stylu ''Ale poziom beta HCG źle wzrasta, dziecko może być chore, to może być ciąża pozamaciczna itd.'' Owszem tak jest w większości może przypadków, ale ja poczęcie swojego dziecka uważam za cud nad cudami (tym bardziej że 4 testy płytkowe i 2 z krwi nie wykazały ciąży a Maly krasnalek rósł już we mnie)"

Więc chyba są takie przypadki o których piszesz. To tylko jedna wypowiedź, bo za bardzo nie mam czasu szukać, ale zawsze staram się, żeby to co piszę było poparte faktem :)

Ciekawy przypadek :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

zylwia dobrze mi poradziłaś:) pani dr. odpisała w ekspresowym tempie:) mam jeszcze się przypomnieć w poniedziałek o 7 i bede wiedzieć kiedy wizyta:)

Dzień dobry dziewczynki ! Jak się czujecie o poranku? Pogoda straszna u nas leje;) Dzisiaj 4 dzień po owulacji, rano czułam ból prawego jajnika, boje się że ten pęcherzyk nie pękł; (Drugi pęcherzyk byl w lewym jajniku, i w nim nadzieja;) Ja miałam hsg robione rok temu, i lewy jajowod drozny, a drugi był nie do oceny bo się kontrast rozlał, więc nie wiadomo jak z nim, ale nigdy w zyciu nie chciałabym tego powtórzyć, ból dla mnie nie do opisania, ja jestem po kilku operacjach w okresie dojrzewania, zapalenie otrzewnej, sepsa dlatego mam dużo zrostow stąd ten ból ;) Eh zaledwie 10 dni do wyjaśnienia sprawy mojej drugiej IUI...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie poranek kiepski. Dziś 11 dzień po iui, zrobiłam test ciążowy- jedna kreska :(
Wczoraj zaczęły mnie boleć piersi - jak co miesiąc, plecy w nocy też dokuczały...typowe dla mnie objawy.
Smutna ta niedziela...

Pierwsza iui. Poczekam do @...skoro za 2 dni powinna przyjść to poczekam. Test trochę mnie zdołował ale może to i dobrze...przynajmniej @ mnie nie zdziwi jak pojawi sie zapewne w pracy (zawsze tak mam!). Nie fajne uczucie znów się rozczarować...mimo,że trwa to już dwa lata, przyzwyczaić się nie mogę.
Flaszki nie opróżnię z rozpaczy...zawsze uderzam w słodycze ;-)

Ostatnia edycja:
Pierwsza iui. Poczekam do @...skoro za 2 dni powinna przyjść to poczekam. Test trochę mnie zdołował ale może to i dobrze...przynajmniej @ mnie nie zdziwi jak pojawi sie zapewne w pracy (zawsze tak mam!). Nie fajne uczucie znów się rozczarować...mimo,że trwa to już dwa lata, przyzwyczaić się nie mogę.
Flaszki nie opróżnię z rozpaczy...zawsze uderzam w słodycze ;-)
Ja tez jestem po pierwszej IUI...odrazu poszlam na bete ale za wczesnie i jutro mam powtorzyc ale nie nastawiam sie ;) szykujemy sie do kolejnej ale nie wiem czy odrazu czy cykl przerwy nie wiem ....a Ty jak cos odrazu startujesz z nastepna ?:)

reklama
Ja tez jestem po pierwszej IUI...odrazu poszlam na bete ale za wczesnie i jutro mam powtorzyc ale nie nastawiam sie ;) szykujemy sie do kolejnej ale nie wiem czy odrazu czy cykl przerwy nie wiem ....a Ty jak cos odrazu startujesz z nastepna ?:)
Wiem,że testy idealne nie są ale nie chce mi się wierzyć żeby beta pokazała coś innego. Oczywiście chciałabym przeżyć olśnienie i zobaczyć imponujący wynik ale chyba wolę zaczekać na @...nie mam ochoty dobijać się betą.
Jak tylko dostanę okres, dzwonię do doktora umówić się na kolejną iui. Przerwa nic nie da, w szczególności,że działamy na cyklach naturalnych. Idziemy za ciosem!

Do góry