reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Blue właśnie przeczytałam. Ja jednak gratuluje! I kciuki trzymam!

Oskaa dziękuje. To jednak nie sprawka @. Jestem po konsultacji, faktycznie było zagniezdzanie, więc moje objawy nie były wymyślone.
Jednak endometrium nie jest w porządku.

reklama
Pole - a skąd lekarz wie że było zagnieżdzenie skoro bety nie sprawdzałaś? chyba z objawów tego nie można określić...duże plamienie to raczej wynika z grubego endometrium, jak ja miałam bętę powyżej 5 czyli też zaczęło się zagnieżdzenie to krwawienie wcale nie było obfite, bo endometrium wtedy miałam słabiutkie...
Tulę Cię mocno, eh zawsze coś, tylko się nie przejmuj,

Eevlee - stęskniłam się za Tobą, tyle dni Cię nie było :-)

Witaj Dagna - trzymam kciuki za staranka, jesteś młodziutka, więc szybciutko z pomocą lekarza Wam się uda , głowa do góry będzie dobrze :-)

Pelna_nadziei: dziękuje tez mam nadzieje ze uda mi sie szybko pozbyć tych chorób... Chociaż moje wyniki i tak sie poprawiły, dzięki lekarzom którzy mnie prowadzą:)
Wy tez robilyscie IUI na NFZ? Czy prywatnie?

Pole-żeby mówić o poronieniu musiałabyś znac wynik bety...
ja faktycznie miałam takie mega krwawienie,ale straciłam dzieciatko w 9tygodniu...

za to po stymulacjach do UIU miałam zawsze mega potop...bez zagnieżdżenia...

Dagna
-u mnie tez nie robią na nfz-wiec obie uiu robiłam prywatnie.

Ja tez myślałam ze prywatnie, ale mój ginekolog powiedział ze skoro refunduja to czemu mam z tego zrezygnować, chociaż opinie słyszałam rożne o refundacji IUI, choć mnie osobiście wydaje sie jakbym była prywatnie:) żadnej kolejki, wszędzie czysto i przyjemnie.
A po ilu dniach od inseminacji robilyscie bete?

Pelna robili mi jakieś testy z krwi i kazali mi przyjechać po wyniki czy diagnoze wieczorem. A ze nie miałam siły to pojechała moja przyjaciółka i tyle jej powiedzieli. Zdaje sie to była beta, ale ona sie nie zna, a ja zadzwonie tam jutro.
Poza tym ja miałam endometrium takiej wielkości jak zawsze na usg do iui.
Natomiast jak chlustnelo ze mnie to nie dość, ze straciłam przytomność to wysłałem krew z butów. Nie było żadnego rozkrecania @, a u mnie pierwsze pól dnia na wkladce. Poza tym moje endometrium nie jest chyba zjawiskowo grube skoro zawsze zuzywam 10 podpasek.

O te objawy zagniezdzenia pytał mnie lekarz i to był dokładnie mój scenariusz.
Nie wiem czy mam wierzyć tutaj lekarzom, bo to nie moja klinika, ale nigdy nie miałam czegoś takiego, więc komuś muszę wierzyć...

reklama
Do góry