reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Izba przyjęć

reklama
U góry?
Może to stan zapalny żołądka... on boli mocno. Tak jakby nagle w żołądku był duży kamień i brzuch się na nim zaciskał. 🙈 W ciąży często są jazdy żołądkowe...
Tak myślę, że by to pasowało ale to musi ocenić chirurg a nie ginekolog. Więc czekam i ledwo daje radę. Nawet sie zastanawiam, czy jeśli ten chirurg dziś sie nie pojawi to czy nie wyjść na własne żądanie i nie pojechać do innego szpitala. Nie wiem czy wytrzymam kolejną noc. Wczoraj w nocy położna rozkadala ręce i mówiła, ze wszystko co mogła mi dać to juz dała...

Tak myślę, że by to pasowało ale to musi ocenić chirurg a nie ginekolog. Więc czekam i ledwo daje radę. Nawet sie zastanawiam, czy jeśli ten chirurg dziś sie nie pojawi to czy nie wyjść na własne żądanie i nie pojechać do innego szpitala. Nie wiem czy wytrzymam kolejną noc. Wczoraj w nocy położna rozkadala ręce i mówiła, ze wszystko co mogła mi dać to juz dała...
Dzisiaj się na pewno nie pojawi, jest sobota. A jak Ty jesteś na ginekologii, to muszą Ci kogoś ściągnąć, więc raczej w poniedziałek dopiero zaczną szukać takiej konsultacji.
Przejazd do innego szpitala wiele Ci nie zmieni poza tym, że tak samo może nie być chirurga na dyżurze, za to najpierw zrobią Ci wszystkie badania jeszczs raz.

Dzisiaj się na pewno nie pojawi, jest sobota. A jak Ty jesteś na ginekologii, to muszą Ci kogoś ściągnąć, więc raczej w poniedziałek dopiero zaczną szukać takiej konsultacji.
Przejazd do innego szpitala wiele Ci nie zmieni poza tym, że tak samo może nie być chirurga na dyżurze, za to najpierw zrobią Ci wszystkie badania jeszczs raz.
Wczoraj miałam mieć konsultację ale chirurg nie miał czasu i dziś lekarz rano na obchodzie mówił, że dziś powinien przyjść...

Hejka, kiepsko, nawet bardzo. To co wcześniej mi pomagało to teraz tylko lekko pomagało. Zaczęłam wymiotować z paskami krwi, ale to prawdopodobnie od podrażnienia przełyku. Dalej nie było chirurga. Jestem na granicy wytrzymałości:(
Kurcze to naprawdę kiepsko, czy w tym szpitalu pracuję tylko jeden chirurg że nie ma czasu na konsultacje?
Może warto byłoby zrobić USG jamy brzusznej chociaż .
A te wymioty są związane z tym bólem, czy mdłości Ci dokuczają?
Masz zgagę?
Trzymam kciuki żeby choć troszkę przestało Cię boleć 🫂

Kurcze to naprawdę kiepsko, czy w tym szpitalu pracuję tylko jeden chirurg że nie ma czasu na konsultacje?
Może warto byłoby zrobić USG jamy brzusznej chociaż .
A te wymioty są związane z tym bólem, czy mdłości Ci dokuczają?
Masz zgagę?
Trzymam kciuki żeby choć troszkę przestało Cię boleć 🫂
Niby są tutaj dwa oddzialy chirurgii, ogólnej i urazowej, więc nie wiem czemu jakiś jeden lekarz choć na 5 min nie znajdzie czasu :(
USG jamt brzusznej miałam i wszystko ok. Nie mam zgagi, a wymioty są z bólu, nie nudności.
Dziękuję za wsparcie 🤍
ja mam ochotę skoczyć z mostu, jestem wykończona

Pracuję w szpitalu i w weekendy również lekarze normalnie konsultują, a przynajmniej u nas to tak działa. Z tym, że faktycznie może być 1 chirurg i mieć non stop zabiegi + sprawy na oddziale, a na oddziale na chirurgii potrafi dziać się dużo. Nie tłumaczę braku wizyty, równie dobrze może to być lenistwo, bo i z takimi przypadkami się spotkałam.

@sara.woj bardzo Ci współczuję, oby jednak chirurg znalazł czas i Cię zbadał. Nie miałaś problemów z wrzodami żołądkaub dwunastnicy? Teść przy wrzodach męczył się okrutnie...

Pracuję w szpitalu i w weekendy również lekarze normalnie konsultują, a przynajmniej u nas to tak działa. Z tym, że faktycznie może być 1 chirurg i mieć non stop zabiegi + sprawy na oddziale, a na oddziale na chirurgii potrafi dziać się dużo. Nie tłumaczę braku wizyty, równie dobrze może to być lenistwo, bo i z takimi
Mogli również dobrze wpisać konsultację planową zamiast pilnej i będzie wisieć do poniedzialku

Mogli również dobrze wpisać konsultację planową zamiast pilnej i będzie wisieć do poniedzialku
Tak, tak też mogli zrobić. Ciężko stwierdzić jak jest, w sumie naoglądałam się różnych sytuacji, zarówno konkretnych powodów, jak i zwykłego lenistwa czy jako zemsty, że ktoś tam kiedyś opóźniał konsultację 😤

reklama
Niby są tutaj dwa oddzialy chirurgii, ogólnej i urazowej, więc nie wiem czemu jakiś jeden lekarz choć na 5 min nie znajdzie czasu :(
USG jamt brzusznej miałam i wszystko ok. Nie mam zgagi, a wymioty są z bólu, nie nudności.
Dziękuję za wsparcie 🤍
ja mam ochotę skoczyć z mostu, jestem wykończona
Tez obstawiam że coś dzieje się z żołądkiem, przydałaby się gaskotropia, tylko czy w ciąży można ją wykonać 🤔
Ja przy helikobakter miałam straszne bóle żołądka miała wrażenie że aż w łopatkach mnie bolało.
Wymeczysz się bidulko, najgorsze że nikt się zbytnio nie kwapi żeby dobrze Cię zdiagnozować 😔

Do góry