reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

jak działa znieczulenie zewnątrzoponowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama

la pain

Fanka BB :)
szkoda że jak byłam w ciąży to tego nie znalazłam!!
no ale mówi się trudno

może wam ciężaróweczki się to przyda!!
całuski!!

dori

Ja narazie planuję przeżyć poród bez znieczulenia, bo chyba bardziej boję się igły niż bólu ale jak to wyjdzie w praniu to się okaże na porodówce.

lidijka

kwietniowa matka polka 06
Miasto
Tczew
Hmmmm... może i działa jak piszą.
Ponoć nie ma jak to ciepła lewatywka, dobry masaż kręgosłupa i krzyża+gorący prysznic na te partie ciała i idzie.......:)

Pomyślcie, nic nie było napisane o stanie dzidzi po takim znieczuleniu. WIem,że po znieczuleniach różnego typu, dzidzia jest lekko "pijana".

Irlandia

Mama Kwietniowa 2006
Miasto
Aleksandrów Łódzki
Lidijka nie po takim. Żeby dzidzia była "pijana" to znieczulenie musi być we krwi a takie jest znieczulenie ogólne. To nie ma czasu dotrzeć do krwi bo jest wstrzykiwane do rdzenia i żeby dotarło do krwi w dawce wystarczającej musi minąć bardzo dużo czasu, a w tym czasie zdążysz urodzić. Dlatego tylko w wyjątkowych wypadkach stosuje się znieczulenie ogólne przy porodzie.

kosmi

Miasto
Piaseczno
Ja od początku jak usłyszałam, że robią przy porodzie takie znieczulenie się nie bałam - moja siostra miała podobne po bardzo ciężkiej operacji po urazowej nóg, a w grudniu koleżanka rodziła właśnie z takim znieczuleniem i bardzo była zadowolona. Sama nie wiem czy się zdecyduje, dochodzi jeszcze koszt (400zł w moim szpitalu) - ale może warto ??? a może dam rade bez jak moja mama czy babcia ;)

la pain

co??????????????????????????????????????????????????
kosmi to co to za szpital??ponoć znieczulenie jest za darmo!!!!!czytałam to gdzieś!!sprawdzę czy naprawde tak jest!podzwonie tam i owdzie i się dowiem!

dori!!ja przeżyłam ;D ciężko było!13godz.bólu!!!!!(miałam wrażenie że tyłek mi rozerwie ;D )
ale zaraz jak zobaczyłam kubusia zapomniałam a jak poczułam że na mnie siiiii robi już wszystko stało się przeszłością ;)

kosmi

Miasto
Piaseczno
Bezpłatnie podawane są leki dożylnie i domięśniowe, można o nie poprosić ale także odmówić skorzystania z nich, np. dolargan - działa ponoć jak narkotyk, bo to pochodny morfiny, i nie jest obojętny dla dziecka. Natomiast znieczulenie zewnątrzoponowe jest bezpłatne tylko w szczególnych przypadkach, jak np. cc albo jeśli lekarz uzna, że jest konieczne przy np. wadzie serca lub oczu - na życzenie kosztuje 200-500zł w zależności od szpitala - więc jak się zdecydujesz to faktycznie najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć jak to jest w "Twoim" szpitalu.
Moja koleżanka w grudniu rodziła w Warszawie na Karowej i bardzo sobie chwaliła to znieczulenie - podaje się je jak poród nabiera już tempa, zapłaciła też 400zł i nie żałowała.

reklama

iza1

Miasto
Tauzen :)
Ja też zastanawiam się nad znieczuleniem zewnątrzoponowym, z tego co tu piszecie i z tego co słyszałam o nim to dobre rozwiązanie. U mnie w szpitalu (Katowice - Raciborska) kosztuje niestety 300 zł :( ale pewnie lepiej zapłacić i nie cierpieć, a najlepsze jest to ze takie znieczulenie nie szkodzi dzidzi. Musze to jeszcze obgadać z giną.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry