Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Niesamowicie trafne spostrzeżenie. Matki trochę miotają się w tym czego i kiedy oczekiwać od swojego dziecka, niektóre wręcz za punkt honoru stawiają sobie prześcignięcie przez własne dzieci umiejętności rozwojowych dzieci znajomych...Zauważyłam taką przypadłość - karmić piersią nawet 3latka, ale pampersa zdjąć, to najlepiej roczniakowi :-(
Maks Olo ja odpieluchowałąm jak miał rok i 8 miesięcy dla zdrowia i wygody dziecka. Ze szmatką latać prawie nie musiałam bo łatwo poszło.aga cyt "Pomyśl o gorącym lecie w pieluchach."
A pomyśl o lataniu ze szmatą, bo dziecko leje gdzie popadnie, pije to itd... przez kilka miesięcy. Nie widzę sensu. Jak ktoś ma takie ambicje, to proszę bardzo :-)
Nie mówię, że nie warto próbować, ale przez kilka dni, a nie tygodni czy miesięcy. Równie dobrze można próbować co 2 miesiące przez kilka dni i osiągnie się podobny efekt... Dziecko jak jest gotowe, to zrozumie.
cyt "Mamy 3-letniego kolege który walczy z pieluchami i kiepsko idzie. Jego mama opada z sił i nerwów." - to zależy od dziecka, a nie od wieku. Myślisz, że jakby spróbowała szybciej, to by dała radę go odpieluchować? Wątpię...
cyt "Ale Twoje dziecko wie o co chodzi, więc go ucz." - tylko powiedz mi na co taka nauka, która trwa kilka miesięcy?
Tygrynka no to będziemy wspierać się, dopingować i próbować, zobaczymy jak nam wyjdzie![]()
Myślę, że jednak nie ma co na siłe ich męczyć, w końcu i tak przyjdzie na nich czas![]()

u nas identycznie!!! nocnik parzył, a nakładka jest dobrachoć teraz jak opanował prawie perfekcyjnie pisianie, to zdarza mu się załatwić na nocnik i jest bardzo dumny
Tu się troszkę nie zgodzęTo nie jest przekupywanie, a nagradzanie. I trwa tylko kilka dni. Gdyby nie nagrody kupa nadal lądowałaby w majtkach...
Żeby nie było - nie uważam, ze nagradzanie jest konieczne, ale działa na wiele dzieci i nie jest niczym złym
Witam ja także mam zamiar zacząć uczyć małego na lato a widziałam tu kilka mam z podobnym zamiarem więc razem będziemy to przechodziły:-)
prosimy o wsparcie koleżanki z "naumianymi" dziećmi;-)