reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
mamo_izo pod wrażeniem czego?;-)

Tygrynka cyt "Ja wolę się w tym czasie pobawić lub poprzytulać z niemowlaczkiem
yes2.gif
"
Dokładnie o tym samym myślę ;-) Przypomniało mi się, ze jak chłopcy byli mali i leżeli bez pieluchy, fikali nóżkami, całowaliśmy brzuszek itp. i za każdym razem było "patrz, zaraz będzie pisiu" ;-), ale czy to oznacza, ze od razu mam lecieć po nocnik? Jest to zbędne podstawianie nocnika, wyszukiwanie sobie jakiegoś celu, który nic nie da, bo dziecko i tak musi dorosnąc do momentu w którym będzie kontrolowało zwieracze i komunikowało, że mu się chce. No ale jak ktoś lubi, to proszę bardzo :-p

reklama
Przejrzalam ciut Wasze propozyce rozwiazan tego siuśkowego problemu ;-) sama mam takowy z moim starszym... ma juz prawie 3 lata i jak zrobi siusiu do toalety (obojetne nocnik czy kibelek) to jest swieto. Zwyczajnie "nie ma czasu" na takie "dyrdymały"... i nie chce siadac, na kazde zapytanie czy chce mu sie siusiu sie wścieka. A poniewaz jestem z chlopcami sama w domu, mlodszy ma rok i kilka miesiecy to mam takie urwanie glowy, ze po prostu boje sie zdjac starszemu pieluche i ganiac za nim ze scierka, do tego przebierac i miec wiecej prania niz juz teraz mam. Szczerze powiedziawszy trzymanie obydwu w pieluchach jest dla mnie wygodniejsze... "Droga Redakcjo, pomóż ;-)"

Cieżkie to przestawianie na tryb nocnikowy :) na początku maluchy mają dużo wpadek z siusianiem, ale po pewnym jakoś udaje się tego wyuczyć.

kimel to fakt odpeiluchowywanie wymaga ogromnych pokladow sil i wytrwalosci ale za to potem jaka duma a moze sprobuj odpieluchowac dwoch za jednym zamachem jak juz sie naucza to tez bedzie Ci wygodnie bo np. moja mala sama biega siusiu sama sie do niego rozbiea i sama ubiera

Ale się tu fajnie wspieracie, chwalicie, oczywiście jeżeli ktoś ma takie samo zdanie jak wy , na prawdę jestem pełna podziwu.
Gratuluję niesamowicie trafnych, śmiałych i jakże błyskotliwych wypowiedzi, po prostu tzw. opad szczęki
confused0054.gif

A abstra****ąc od NHN to może mi któraś z was, mądre kobiety , wytłumaczy dlaczego waszym zdaniem w dobie tetry nie spotykało się dwulatków sikających w pieluchy, nie mówiąc o starszych, a nauka nocnikowania rozpoczynała się przed ukończeniem 1 r.ż.. Czyżby wtedy dzieci mądrzejsze były niż te dzisiejsze?

nie byly madrzejsze po prostu byc moze dzieciom bardziej przeszkadzala tetra niz pielucha jednorazowa ale tego to nie wiem, bo nie uczestniczylam w odpieluchowywaniu zadnego dziecka korzystajacego z tetry wiec nie mi sie wypowiadac w jakim wieku dzieci tetrowe rezygnowaly z pieluch

Nie wiem jak przebiegało odpieluchowywanie dzieci noszące tetry i powiem szczerze, że guzik mnie to obchodzi. Zakładam, że żadna z nas jej nie stosuje i pewnie podzieli moje zdanie. Z tego co zauważyłam nie ma tu mam, które stosują metodę NHN, więc proponuję i temu dać już spokój. Lepiej piszcie mamusie jak Waszym pociechom idzie. Jakieś postępy? Mam nadzieje, że tak :)

reklama
Witam dyskutujące...
przeczytałam wątek. Dołanczam do mam odpieluchowujacych latem.;-)
Zgadzam się z większością. Nie mam zamiaru uczyć dziecka pół roku jak może zająć to tydzień tylko później.
Mam głęboką nadzieję i wiarę, że uda się to przed drugimi urodzinami :-D
pytasz agahk dlaczego tetrowe dzieci nie sikały w pieluszki po drugim roku życia. Otóż powiem Ci jak robił to mój brat. W pieluszkę nie sikał za to po łóżku lał aż miło (tak tak w tych pięknych czasach kiedy roczne dzieci nie sikały mój brat sikał do 6 urodzin) ten sam sposób wychowywania uchronił mnie od sikania pod siebie po 18 miesiącu - puenta - żadne zasługi tylko każde dziecko inne ;-)
ps.mamy jedną mamę :-D(która zapytam kiedy nasz najmłodszy przestał sikać)

Do góry