reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

reklama
efinka jak to sie wlasciwie aplikuje, tzn wiem ze sie psika, ale glowke przechyla sie do tylu czy cos? I czy nie jest to psikniecie za mocne na taki delikatny nosek?

Elzu,ja delikatnie "wpsikuję" do noska właśnie aby to ciśnienie nie było za mocne-ale mój mały nawet na to nie reaguje :) A robię mu to zazwyczaj na przewijaku-na leżąco...

Mój mały też często sobie czka-szczególnie po jedzeniu :) Podaje mu wtedy herbatkę albo glukozę do popicia,ale nie zawsze pomaga...Czasem sama mija po paru minutach :)
Jak był w brzuszku to też często czkał...

Ostatnia edycja:
Jak mu dawałam sól fizjologiczną to płakał bo ciężko było mu to wkropić, teraz wpsikujemy mu Steimar baby i nawet go to nie rusza a psika to porządnie

Na czkawke jak Wiki ja ma to daje jej wode przegotowana i przechodzi czasem jak nie chce pic to sama jej mija ale ona sie cieszy jak ma czkawke uwielbia ja doslownie smieje sie wtedy w glos hehe dzis ja mierzylam i ma 66cm troszke duzo mi sie wydaje ale ciuszki juz ma na 3miesiace zakladane a mam pytanie czy wasze dzieci tez tak szybko rosna i co zrobicie z ciuszkami po malenstwach bo ja mam sterte za malych i nie wiem co z nimi zrobic moze macie jakis pomysl jakas potrzebujaca mame ktora potrzebuje ubranek na noworodka i troszke wiekszych mozna by sklecic paczke i wyslac co sadzicie o tym

Hmmm a myślałam że tylko u mnie czkawka tak często to dzziwactwo :) Czapka nie pomaga, czasem na ręcach (ale jak ją nie przyzwyczajać :/), czasem cyc, czasem samo przechodzi.

Wczorajsza noc od 23-4 nie spała i mocno płakała, przy cycu po 2-3 min odjazd a jak ją kładłam to spowrotem, kurde czy ona wymusza trzymanie na ręcach? Dziś też od 13-15, potem 3x jej się ulało i od prawie godz śpi, może za bardzo łapczywie je a potem to jej zalega co? Przy kupach też krzyk, choć robi w miarę rzadkie. Naprawdę dziecko to dla mnie zzagadka

A dziś łądnie poleżała na brzuszku, chyba z 5 min :)

Eve ja oddaje dalej w "rodzine" ze tak powiem. Ja dostalam duzo ubranek od rodziny.
Ale jest na forum temat " Oddam" to tam napisz napewno jakas mamusia chetna sie znajdzie :)

reklama
Hej dziewczyny! :)

Nasze Malenstwo po skonczonym miesiacu zaczyna sie powoli usmiechac :) dzis tez przy odbicu byla odwrocona do okna i 'probowala' rozmawiac z wazonem :) to jeszcze nie bylo gaworzenie ale takie zaczepianie i usmiechy (nie mam pojecia tylko czy swiadome)

pozatym Nasz Kurczaczek umie zlapac w lewa raczke takie plastikowe kuleczko :) z lewej lapki narazie wypada, a prawa zlapie i mocno sobie trzyma.

glowke coraz lepiej trzyma na brzuszku, AHA i jak lezy w lozeczku to zaczyna sie wiercic, tzn odpycha sie nozkami i glowa coraz bardziej przesuwa sie w gore lozeczka :)) i tak jak wczesniej lezala tak jak ja nakrylam to teraz co chwila skopuje sobie kocyk

poza tym dzisiaj bylismy na wazeniu i mierzeniu, Malutka wazy 4,450 i ma dlugosci 54, w 2 tygodnie przybrala 450 i 2 cm :)

Ostatnia edycja:
Do góry