reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

Dziewczyny czopek to ostatecznoś bo jelitka się rozleniwią!!!
4 dzień to jeszcze nie koniec świata lepiej kłaść na brzuchu masować ale nie podawać czopek

reklama
Ja też czytałam że niektóre maleństwa robią kupkę raz na kilka dni i jest OK, ale jeśli nie boli brzuszek. Moja się wiła, kuliła, płakała-myślę że to właśnie dlatego, że nie mogła zrobić kupki. Położna mi powiedziała o tym czopku. Kupka była jedna normalna żółta wodnista. To było wczoraj po południu i do tej pory znów kupki brak :( Z tym że mała nie płacze. Śpi spokojnie więc nie panikuję i czekam. Też mi się wydaje, że czopek to nie rozwiązanie. Ale nam masaże brzuszka, dociskanie nóżek do brzuszka nic nie dało.Były tylko bączki-takie cichacze ale czuć było :) W poniedziałek idę do pediatry więc zapytam co mam robić. Zaczęłam też dawać 30-40ml herbatki rumiankowej-zobaczymy czy coś da.

dziewczynywtrace wam sie w rozmowe troszke bo mam problem i potrzebuje rady :zawstydzona/y:
moja Wiki ma katarek bo moj przyrodni brat doszedl do niej prosto z dworu chociaz mu trulam i zamykalam przed nosem drzwi jak wchodzil do naszego domu to wczoraj pod moja nie obecnosc wlazl idiota i mi dziecko zakatarzyl jestem zalamana i wsciekla doslownie mam chec go zabic:wściekła/y:cala noc nie spalam bo czowalam nad nia ,zeby oddychala i dodam ze gruszka nie pomaga na gilki uzywalam jej tylko dwa razy wczoraj wieczorem i dzis rano:-(

Tez uważam ze czopek to nie jest super rozwiazanie dlatego wciaz cierpliwie czekam. Brzuszek masuje 2-3 razy dziennie. Baczkow idzie bardzo duzo wiec chyba nie jest najgorzej. Brzuszek tez jest miekki. Wiec uwazam ze Mala sie nie meczy. z drugiej strony w srode bylismy u lekarza bo Mala ma katar i ta od razu kazala podac czopek ale ja nie podalam. Chyba podam jeszcze herbatki z koperku moze to pomoze sie jej wyproznic.

Agusiar na katar czopek? ja juz nie wiem co robic ciagle slucham czy sie nie chrztusi katarem i czy oddycha lzy mi same plyna po twarzy moja kochana malenka misia kurze

Agusiar na katar czopek? ja juz nie wiem co robic ciagle slucham czy sie nie chrztusi katarem i czy oddycha lzy mi same plyna po twarzy moja kochana malenka misia kurze
Nie nie na katar. Przy okazji kataru nie robi kupki- choc nei wiem czy to ma jakis zwiazek. Na katar zostaje tylko nawilzanie powietrza i toaleta noska - ja nawilzam roztworem wody morskiej Sterimar baby i odciaagam Frida. Od niedzieli walczymyz tym katarem i widze juz poprawe :-). Ale Twoja Wiki ma 3 tyg czyli 2x mniej niz moja wiec moze wybierz sie z nia do lekarza choc pewnie nic innego Ci nie powie bo takim maluszka nic innego podac nie mozna.

dzieki za rade uratowalyscie mi skore :-)ubieram sie i lece da apteki po sol fiziologiczna zapytam sie czy mozna podawac dziecku 3tygodniowemu moze obedzie sie bez lekarza ;-)
ten sterimar baby tez zerkne moze cos mi poradza bo ona sie strasznie meczy az sie dusi:-(

eve sól fizjologiczną można podawać od 1 dnia życia, nasz synek jak miał zatkany nosek to zapuszczałam mu sól i ładnie kichał po niej i po problemie

reklama
Do góry