reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

U nas kupek jak kot naplakal ale tez bardziej smierdza niz na poczatku.. i zauwazylam ze bąki tez teraz sa smierdzace, wczesniej nic nie bylo czuc.

reklama
oo dokladnie baki tez zaczely byc smierdzace, bo juz pare razy nas 'oszukala' myslelismy ze jest kupa a tu tylko smierdzace pierdki ;)

U nas jedna kupka dziennie i to tylko jak masuję brzuszek i dociskam nóżki do brzuszka minimum 40 minut....nie działają żadne kropelki, zresztą mały dostaje przewagę mojego mleka, więc nie wiem skąd taka zmiana, a jak już jest tak kupka to śmierdząca na kilometr.

u nas od 2 dni też z kupkami kiepsko...tym bardziej, że wcześniej każdy bączek był kupką a teraz małe oszustwa się wkradły:p Najbardziej boli mnie to, ze jak zbliza się kupka to mały wije się, pręży, popłakuje przez 15 minut najpierw...też tak macie?

U nas dziś też problemy z kupką - była jedna, po wielkim prężeniu się i bólach. Pół godziny później przyszła kolka... Teraz śpi ale musiałam mu dać kropelki żeby były jakieś bączki...

U nas minimum 5 kupek na dobe. W nocy nic nie ma, ale rano kolo 6-7 rusza jedna konkretna. Zapach taki sam jak dotychczas. Prezy sie glownie przy baczkach. I w nocy kiedy kupa nie schodzi.

Mój mały kupki robi 2-3 dziennie,ale jakoś specjalnie się przy nich nie męczy-kilka razy sobie porządnie stęknie i już-trwa to do 10 minut zazwyczaj i najlepiej ,żeby była czysta,świeżo zmieniona pieluszka ;) bardzo śmierdzących kupek nie robi,ale czuć ją doskonale ;)

hej mamuśki, czy u wszystkich już maleństwa ok 1 m-ca uśmiechają się w odpowiedzi na uśmiech??? Moja Jula jeszcze się do mnie nie uśmiechnęła a wydziwiam baaardzo-miny odgłosy a tu nic :((( Tak bardzo czekam na ten uśmiech....

a co do kupek. To u nas 1 na kilka dni. Bączki są często, czasem ciche czasem głośne no i śmierdzące :) Też myślę za każdym razem, że to kupka. A kupka jest baardzo wodnista, żółta.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
dziś mam jakoś wolny poranek bo mały śpi i śpi. Ale nie ma co zapeszać pewnie potem będzie szlał;)

Pisały któreś z was o charczeniu dzieciaczków. Właśnie gdzieś o tym czytałam że charczą dzieci jak jelitka pracują :) Więc odgłos jak najbardziej prawidłowy ;) Mój Bartoszek też charczy, zwłaszcza przy karmieniu, tak w połowie. Tak mnie to śmieszy, że nie mogę się nie raz uspokoić

Do góry