reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

reklama
W anglii daja dzieciom witamine K w zastrzyku zaraz po porodzie, a D3 w ogole nie polecaja podawac.

lenna- powiedz jak u Jerzyka wyglądały te drżenia? były tylko przez sen? jak długo trwały? Mojemu maluszkowi też się zdarzają niestety, badanie neurologiczne, wszystkie badania itd są ok i nie wiadomo od czego to.

Ostatnia edycja:
ja słyszałam, że drżenia mogą występować nawet do trzeciego miesiąca i są związane z niepełną dojrzałością układu nerwowego

Witam dziewczyny troszke was nadrobilam ,ale czasu też nie mialam dużo więc co do drżenia rączek i nóżek to polecam zajrzenie na stronke mamazone.pl tam jest wlaśnie coś o takich tikach ;) ja witaminy K nie podaje Wiktoria miala podaną po porodzie w zastrzyku mialam do wyboru albo zastrzyk albo doustnie ,witaminy D nie podaje wogóle bo mam w mleku i witamine K też ;) dziś byla u nas pielęgniarka spoleczna i ważyla Wiki malutka już waży 4220g i jest strasznie duża ;) co widać po mnie bo boli mnie kręgoslup od noszenia jej bujania do tego wzrok mi się bardziej popsul i musze iść do okulisty bo pielęgniarka jak zobaczyla moje oczy to się zastanawiala czy widze jeszcze są blade siatkówki i żylki na wieszku a mi się tylko zlewa

lenna- powiedz jak u Jerzyka wyglądały te drżenia? były tylko przez sen? jak długo trwały? Mojemu maluszkowi też się zdarzają niestety, badanie neurologiczne, wszystkie badania itd są ok i nie wiadomo od czego to.

Wyglądały tak jakby zrobił 3 pajacyki chwilka przerwy i znów 3 pajacyki bez nóżek :)Trwało to może z minutę. On wogóle ma takie delikatne tiki jak próbuje zasnąć to trzęsie rączkami
U nas też wszystko ok, neurolog ok, napięcie mięśniowe ok. Neurolog zapisał asmag i też mówił że za mało minerałow i że powinno minąć

my dzisiaj byliśmy na pierwszym ważeniu i okazało się że nasz synek ładnie przybiera i waży już 3,95 kg (przy wypisie 3,3 kg) :)

reklama
ANIU moja miała tkie tiki kilka dni, chyba była w sozku że ją wyciągnęli z ciepłego brzuszka :D

A dzisiejsza noc 24-6.30 sen i potem pobudka o 10 i potem o 15, ale dotąd nie zasnęła tylko sobie gaworzy albo narzeka

Do góry