reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak podać syrop

Marta2905

Zaciekawiona BB
Dziewczyny mam problem. Synek 14miesiecy troszkę się pochorował, wirusówka jakaś. Lekarz przepisał mu syropki no i tu pojawia się problem z podaniem ich. Z łyżeczki nie chce wyplówa, ze strzykawki wyplówa. Jakiś inny sposób? Jakieś rady?

reklama
Rozwiązanie
Przy temperaturze też daje czopek ale mamy teraz syropek na kaszel i 2 inne. W soku nie przechodzi. Nie chcę pić, strzykawka odpada, łyżeczka też. Troche mu do kaszki wcisnęłam i jakoś z oporem poszło ale to kaszka raz dziennie tylko. Nie wiem już co wykąbinowac 🤔
Pije ze slomki? Ma ulubione picie? Jeśli tak to ja bym nalała syrop do miarki wsadzila słomkę tam i udala że daje ulubione picie. Jak wypije to wtedy wlozyla slomke do ulubionego napoju:)
U nas pomimo przebojów z lekami dajemy jawnie na lyzeczce i trzymamy szklanke z piciem i jal dzieci wezma syrop to od razu zapijaja piciem:)

Generalnie nie mamy problemu z lekami, od urodzenia podajemy strzykawka. Kilka na łyżeczce - krople czy tabletki, które rozkruszamy i mieszamy z odrobiną mleka. Ale było kilka leków, które po prostu na siłę wlewaliśmy do buzi. Bo nie było innej opcji (tzn mógł się udusić, jakbyśmy nie podali ;)). Wiem, okrutne, ale czasem trzeba.

Mi.lekarz kazał mieszać nawet antybiotyki z ulubionym napojem. U nas przechodził sok jabłkowy w większej ilości rozcieńczony z wodą i w środku syrop albo lek

Moja mała to lekoman przyjmie wszystko co muszę jej podać......nawet te niedobre antybiotyki typu zinnnat itp...

Spróbuj z czymś wymieszać tak jak piszą prędzej może akurat się uda

U mnie wymieszanie nie zdaje egzaminu. Wypije polowe, albo wypluje i nie wiadomo ile podane. Wolę że strzykawki po troszeczke po ścianie policzka i odruch połknięcie jest samoistny. Kiedyś nie było problemu, ale kiedy skończyła rok już nieee nieee i ucieka.
Przy temperaturze wolę czopek.

Przy temperaturze też daje czopek ale mamy teraz syropek na kaszel i 2 inne. W soku nie przechodzi. Nie chcę pić, strzykawka odpada, łyżeczka też. Troche mu do kaszki wcisnęłam i jakoś z oporem poszło ale to kaszka raz dziennie tylko. Nie wiem już co wykąbinowac 🤔

Rozwiązanie
Do góry