K
Kasia2301
Gość
Hej dziewczyny! Macie jakies pomysly, jak delikatnie poinformowac partnera o ciazy? Dodam, ze mamy juz jednego szkraba, a tatus jest dosc wygodnym czlowiekiem i zbytnio nie chcial drugiego dziecka. Juz sie boje...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Badanie prenatalne w czwartek. Na USG wszystko wyglada ok. Znowu tyle czasu w niepewniaci.Teraz to juz zupelnie przydaloby sie wparcie. Chyba nie bede zwlekac i dzis powiem.Za bardzo mnie to juz meczy i strasuje.Jeszcze jak sobie pomysle, ze musialabym isc do szpitala, a ja tu mam malego cycoholika w domu, ktory bez mamy nie usnie to jeszcze teraz o niego sie martwie.Masakra.Ale fasolka rośnie? Pomiary się zgadzają? 12tc to już czas USG prenatalnego, co mówił lekarz poza tym, że macica obkurczona?
Powiedz jak najszybciej, bo stres nie jest dobry ani dla Ciebie ani dla dziecka.Badanie prenatalne w czwartek. Na USG wszystko wyglada ok. Znowu tyle czasu w niepewniaci.Teraz to juz zupelnie przydaloby sie wparcie. Chyba nie bede zwlekac i dzis powiem.Za bardzo mnie to juz meczy i strasuje.Jeszcze jak sobie pomysle, ze musialabym isc do szpitala, a ja tu mam malego cycoholika w domu, ktory bez mamy nie usnie to jeszcze teraz o niego sie martwie.Masakra.
Nie ma co zwlekacBadanie prenatalne w czwartek. Na USG wszystko wyglada ok. Znowu tyle czasu w niepewniaci.Teraz to juz zupelnie przydaloby sie wparcie. Chyba nie bede zwlekac i dzis powiem.Za bardzo mnie to juz meczy i strasuje.Jeszcze jak sobie pomysle, ze musialabym isc do szpitala, a ja tu mam malego cycoholika w domu, ktory bez mamy nie usnie to jeszcze teraz o niego sie martwie.Masakra.
A ja uważam, że to dziwne, że mąż niczego nie zauważył... przecież to normalne, że będąc w związku, partner mniej więcej wie, kiedy partnerka ma miesiączkę, przecież każdy ma jakieś życie seksualne i ono też jest podyktowane cyklem kobiety...Ale mimo wszystko, jakbyś chciała ukryć ciążę, to z takim "delikatnie zaokrąglonym brzuszkiem" nie miałabyś problemu, a autorka ukrywa ciążę przed mężem, więc komentarz, że "nieprawdopodobne, że mąż jeszcze nic nie zauważył" mnie śmieszy![]()
Przemoc psychiczna to też przemoc i nie można się godzić na takie traktowanie!Jestem swiadoma tego, ze zyje z egoista i stad takie obawy. Relacje damsko-meskie bywaja rozne i nie zawsze jest kolorowo. Krzywdy mi nie zrobi, ale psychicznie potrafi czlowieka przygnebic.
Przy dwulatku zycie troche ulega zmianie i zdarzaja sie dluzsze przerwy w sprawach lozkowych. Mama zmeczona dzieckiem, ojciec budowa domu i latwo stracic rachube czasu.Poza tym nigdy nie pilnowal mojego cyklu.A ja uważam, że to dziwne, że mąż niczego nie zauważył... przecież to normalne, że będąc w związku, partner mniej więcej wie, kiedy partnerka ma miesiączkę, przecież każdy ma jakieś życie seksualne i ono też jest podyktowane cyklem kobiety...
Wiem. Juz odchodzilam z tego powodu. Nie jest latwo to wszystko poskladac, kiedy jest male dziecko. Tata kocha malego nad zycie. Synek kocha tate. Zycie z nerwowym furiatem jest ciezkie.Przemoc psychiczna to też przemoc i nie można się godzić na takie traktowanie!