reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

reklama
Agatka idzie w modelke:-D

Agata Joanna
Waga urodzeniowa: 3200g; długosc: 55 cm
Spadek w 2 dobie: 2950g
przy wypicie 3040g
2 tyg i 3 dni: 3760g
6 tyg i 3 dni: 5000g:biggrin2:
3 miesiące: 6100g; Długość: 68cm:tak:

Karmiona wyłacznie piersią;-)

Ładniutko rosną wasze skarbusie:-)

To my teraz przypominamy:
waga urodzeniowa 3220 kg i 52 cm
spadek w 2 dobie 3070 kg
przy wypisie 3 doba 3170 kg
a dzisiaj czyli 2 miesiące i 27 dni 6610 kg i 62 cm:-)

Sam cycuś:-)

Staś - 06.01.2010
masa urodzeniowa: 3400 ( 54 cm)
spadek w 2 dobie ( w dniu wypisu) : 3110
waga miesięcznego Stasia - 4650
waga w połowie lutego (5 tyg i 2 dni) : ok. 4800 g
waga u pediatry - 22.02.2010 - 5070 g
waga u pediatry 22.03.2010 (2 miesiące i 2 tygodnie) - 6050 g (62 cm)
waga u pediatry 07.04.2010 - 6540 (64 cm)

W pierwszych 2 dobach karmiony butelką i sztucznym mlekiem, potem karmiony piersią: przez 3 tyg przez kapturki a potem juz cały czas prosto z cyca.
;-)

Moja Jessiczka jest z tych troszkę kurduplowatych, ale mnie to jakoś cieszy :-)HV nie widzi żadnych powodów do niepokoju, jest pomiędzy 25, a 50 centylem, więc kurcze ja nie wiem na jakich centylach są Wasze dzieci :szok:
Na 10 tygodni:
waga 4950g
wzrost 59cm

Kacha, kolejna modelka z Jessi :-) ja na siatki centylowe już nawet nie patrzę ... łapiemy się między 25 a 50 centyl, ale 8-miesięcznego niemowlaka ... albo na 90 centyl 5-miesięcznego :szok::-D

dla mnie najważniejsze, że długość i waga idą proporcjonalnie :tak: z resztą mam wrażenie, że mała się zreflektowała, że chyba troszkę za szybko rośnie i co raz mniej je ... więc jest nadzieja, że trochę zwolni ;-)
tylko biedne te moje przepełnione cycusie :eek:

reklama
Ja wczoraj zważyłam Bartusia i jak widzę troszkę przystopował z przybieraniem na masie.
3 miesiące - waga 6,6 kg
Waga urodzeniowa 4,1
Waga po spadku 3,8

Za tydzień idziemy na szczepienie, więc podam dokładną wagę i długość.

Do góry