reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak rosną :-)

Ola jak mogłas nas pokonać!!! ;) ;) Tak po cichu, po cichu i proszę pierwsza na mecie! hihihi :laugh: 115 niezły wynik, gratulacje! Poczułam się od razu taka wiotka i szczuplutka ;D ;D ;D ;D

J a wogóle mojego stylu nie będę nawet starała się nazywać... wstawanie to po prostu KATASTROFA!!!!!!!!!!

Ostatnio jakiś tydzień temu spotkałam znajomą A ona do mnie noooooooooo teraz to już nie chodzisz tylko się kulasz.... :p :p ::) JĘDZA!

Grooha no to wymiarowa jesteś :laugh:

reklama
Kochane jesteście, ale sama nie wiem, czy takie zwycięstwo mnie cieszy ;) Ciągle wpadam tym brzuszyskiem na stół, drzwi od samochodu itd. A mój mąż, widząc jak chodzę, mówi do mnie "ty moja kaczuszko" ;)

po dzisiejszej wizycie wiem tylko tyle, że mam na +11kilo ::) ::) ::) i spodziewamy się dużego dzidziusia. Usg za 2 tygodnie. Moja miara w pępku dzisiaj to 101cm. Pytałam doktora czy to możliwe bo wczoraj miałam 104 a 2 tygodnie temu 105. Powiedział mi, że nie mam się denerwować bo na wadze przybieram to znaczy że mały rośnie. a obwód w pępku dużo zależy od ułożenia dziecka. Moje miało ułożenie pośladkowe, a teraz jeszcze lepiej się na mamę wypięło i leży poprzecznie. głowa pod jednymi żebrami, pupcia z drugiej strony pod żebrami ::) ::)

Ja mam wrażenie, że moja dzidzia tez czasami robi takie numery, bo np wczoraj
czułam jak ma czkawkę ale w innym miejscu niż wcześniej ;D

Melanie, znalazłam coś na osłodę naszych 74 kilogramów ;D ;D ;)

Dostałam tki zestaw przy którejś wizycie u gina i był w tym poradnik "Od poczęcia do narodzin" a w nim dział " fizjologiczny przyrost wagi". Piszą tam takie mądre rzeczy:... Przybieranie na wadze to naturalne zjawisko, które ma swoje przyczyny:

- waga donoszonego noworodka 2,5-4 kilo
- powiększanie się ciężarnej macicy-normalna waga 50g, a przed porodemśrednio ok 1 kg,
-płyn owodniowy- na końcu ciąży1-1,5litra.
- łożysko w ciąży donoszonej ok 0,5kg,
-powiększone piersi- w zależności od aspektu fizjologicznego kobiety ok 1kg,
- nagromadzone płyny fizjologiczne i woda, które kilka dni po porodzie zostają wydalone

Jak sobie policzyłam to przy moich dodatkowych 11 kilo powinnam zgubić od razu jakieś8. Pozostaną do zwalczenia 3 kg. A to już dzidzia wyssie z mlekiem.

Pocieszyłam sie trochę i juz mi tak bardzo nie ciążą te słodkie 74 kilogramy ;D ;D

nooo pewnie Aniulka !

ja się wcale nie martwie
nie chce tu nikogo obgadywać ale widziałam juz na tym forum fotki lasek, którym nie zazdroszę
one przytyły około 30 kg i to jest dopiero ciężar - załamka :p
ja sie ciesze, że mamy TYLKO 74 kg

reklama
Masz rację a jak dobrze pamiętam to jedna nawet pisała że ma + 40, chyba że coś pomyliłam

Ja przy pierwszym porodzie też od razu 8 zjechałam a potem to byłam chudsza niż przed ciążą. Trzeba tylko uważać jak już się nie karmi, żeby się nie objadać bo podwójnie waga może skoczyć.

Do góry