reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
Sara ma 61 długosci a urodziła sie to miała 58 tez nie zawiele urosła
a obwo głowy jej mirzyli i wyszło znów innaczej bo 38 a w szpitalu(5tygodni) miała niby 41.
połozna mówiła ze sa rózne sposoby mierzenia:confused: ciekawe jakie

Dziś w szpitalu pielegniarka zmierzyła Milenkę i wyszło jej 56cm.
Mierzyła kładąc ją na takiej deseczce do której przylegały dwie miarki, jedną dosunęła do główki a drugą do stópek, więc pomiar był tak jak u nas dorosłych tyle że na leżąco a nie na stojąco.

Hmm to ciekawa jestem ile Milena miała po urodzeniu :confused: Wymierzono niby 55cm, ale wszystkie ciuchy 56 wyglądały o 1 numer za duże na nią. Tylko jeden pajacyk był ok, nie ma na nim metki ale to prawdopdobnie rozmiar 50. Czyżby moje dzieciątko było najmniejsze :confused: :szok: :confused:
Eeee... ja i tak w te pomiary średnio wierze, myślę że miarodajnie zmierzyć dziecko można dopiero jak już stoi na nóżkach. Bo gdzie np. jest czubek głowy??? Ja nie wiedziałabym czy centymetr w górę, czy w dół? Połozne w róznych szpitalach też pewnie różnie mierzą :dry:

Pewnie Joasiek tak z tym mierzeniem jest, jak piszesz. Jeden mierzy tak, drugi inaczej. Moja Oliwka jak się urodziła to mierzyła 57 cm, a wchodziła w ubranka 50, a 56 nosiła do miesiąca. W drugim i trzecim miesiącu natomiast tak szybko śmignęła, że 62 były dobre tylko króciutko, a teraz już długo nosi 68. Za to ostatnio buzia jej się zakrągla coraz bardziej.

A jak u was lekarze mieza dzieci bo moja lekarka kladzie na wage a przy tym ma do rozsowania taki plastik ja trzymam za glowke a ona prostuje jej nozke i miezy

u mnie chyba tak samo jak u Ciebie irtasia, ale nie jestem pewna bo mialam tylko u3 przed 7 tygodniami, a Ty mialas juz u4? my moze bedziemy miec za 4 tygodnie.

ale wiecie, to zbieg okolicznosci z tym mierzeniem bo mi jakos tak sie wydaje ze Laila nie rosnie i ja zmierzylam i ma 56 cm czyli zaledwie 1cm wiecej niz przed 7 tygodniami!!! ale czytajac Was widze ze to rosniecie jest u dzieci nieregularne, faktycznie moze skokowe bo Laila miesiac od urodzenia urosla 6cm, a teraz prawie nic....
wiec pewnie Joasiek choc nasze Skarbki na razie dosc male, przy nastepnym skoku moze wybija do gory:tak: a ten skok powinien byc w okolicach 12 tygodnia....wiec wszystko jest mozliwe....:-)

reklama
Do góry