reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
Patch, nie martw się, dzieci różnie się rozwijają i zależy też jaką miał Staś wagę urodzeniową i w ogóle od jego osobistego tempa wzrostu. Myślę, że nie musisz się wcale martwic. Ja tam zresztą uważam, jako osoba ciągle się zmagająca z tuszą, że drobiniejsze dzieci mają lepiej, nie mają nagromadzonych komórek tłuszczowych i będą miały w dorosłym życiu łatwiej, bo nie będą obciążone i łatwiej im będzie zachowac prawidłową wagę. Dlatego ja się starsznie cieszyłam, jak Oliwka nie była takim grubaskiem, a mina mi zrzedła, jak pani w poradni powiedziała, że za mało przybiera. Teraz przybiera lepiej, ale za to mam obawy o to rodzinne obciążenie otyłością.

Lil kate, jest ciężka jak diabli i cieszę się, że teraz chętniej leży i nie trzeba jej tyle nosic. Jak na złośc mam chore stawy łokciowe (3 lata temu wydałam niemalże majątek na ich leczenie, bo wszystkie leki były strasznie drogie i płatne 100%, ale już nie mogłam prawej ręki do końca wyprostowac). A jak Oliwka leży w foteliku to już w ogóle jej nie podniosę, bo z fotelikiem waży ok 10 kg a ja powinnam na 1 rękę nosic do 2 kg :baffled: Boję się nawrotu choroby bo oczywiscie wyobraźcie sobie jak mogę nosic tylko 2 kg w jednej ręce skoro dziecko już waży ponad 6 a wiadomo, że będzie dalej rosło :confused: To jest awykonalne.

Patch, maja Makrelka jest tylko dluga. Bo jak 2 tyg. temu sie wazylismy to wazyla 5100. wiec to do jej dlugosci niewiele w sumie :tak: Takze Stas spokojnie miesci sie w normie :tak:

Ojej, Irtasia, to między naszymi dziewuszkami jest prawie 2 kg różnicy a sa dokładnie z tego samego dnia :szok:.
Ciesz się, że nie musisz tyle dźwigac, bo mnie juz ręce odpadają :-D

kasiad ostatnio tez to sobie kalkulowalam i mowilam wlasnie o tym znajomej ale mi mowila ze duzo przez ta chorobe i szybko nadgoni . Jenni ma 56 cm a obwod glowki 38 a Oliwcia ile?

Pewnie, że przez chorobę dużo straciła, ale dodatkowo może byc poprostu drobnej budowy. Poza tym urodziła się o prawie miesiąc za szybko, a to też nie jest bez znaczenia. Dziewczynki to nawet ładnie, jak są takie drobne :tak:
Oliwka ma 68 cm długości a obwodu główki nie miała mierzonego, ale czapeczkę nosi w rozmiarze 38.

Jak mierzycie te długosc.kondzio urodzil sie 59,a teraz jak go mierze,to wyglada,ze tyle ma:szok: .Ja mierze od czubka glowy do piet,jak doroslego...Czy robie cos zle,bo widze,ze maly sporo urosl...:baffled:

reklama
Tycia, podglądnęłam jak mierzą w szpitalu, od główki do końca pupy w prostej linii, a potem nogi do pięt, ale tak mierzymy nogi, jakby były wyprostowane, bo jakby zmierzyc zgięte nogi to wyjdzie nam za mało. Nie wiem, czy dobrze wyjaśniłam, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.

Do góry