reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosniemy... :)

Dokładnie, najważniejsze że jest zdrowa! :tak: A jeśli zjada 120ml to chyba niewiele, moja już je więcej, minimum 160ml a wieczorem ponad 200... I też jej dodaję przynajmniej 3 razy dziennie po łyżce kaszki ryżowej do mleczka, bo o ile rano samo mleko wypije, to po południu już kręci noskiem i woli mleczko z kaszką :no:
A może spróbowałabyś troszkę zwiększyć jej porcyjki? Po malutku dodać o 10ml więcej, następnego dnia znowu 10ml więcej... jej to 120ml wystarcza?

reklama
a Martynka ma niedowage. Za to strasznie rosnie na dlugosc. juz ma 70 cm, a wazy 6,5 kg :-(

nie można porównywać Martynki do innych dzieciaczków Marynka była malutka jak się urodziła prawda??? moja ma teraz ma wagę 6800 a twoja 6500 więc to ja powinnam się martwić ;-) moja jeszcze masy urodzeniowej nie podwoiła :tak: Lekarz ci powiedział że ma niedowagę :confused2:

Oli tez zjada góra 120 objętosciowo, więcej nie wciśnie, jedynie kaszki zjadła wczoraj więcej, ale zupki i mleczka więxej nie zjada :no:

ja urodziłam 15 lat temu wczesniaka 4570 g i 65 cm długi - z cechami wczesniactwa wpisanymi w ksiazeczkę

cechami wczesniactwa wpisanymi w ksiazeczkę
dokładnie TE SAME OZNAKI
nie byłoby mozliwoscie z pomyleniem terminu
juz kiedys pisałam ale w skrucie
poronienie, zabieg 2 miechy odczekane , staranie nic , staranie i ... tylko pecherzyk(albo po ptokach albo sie jeszcze serce pojawi) od 5 tygodnia byłam na podtrzymaniu w7 tygodniu :-)było SERCE:-) I JEST SARA

Jeszcze odnosnie roznic miedzy chlopcami i dziewczynkami.Konrad wazy tyle samo co Dominika w jego wieku,jest cm lub dwa wyzszy,a jak powtarzam do znudzenia jest szczuply:-p.Dominika za to byla pulpecik z obwazanakami:rofl2:.

reklama
Martyna z tego 120 duzo zostawia :-( ale czasem jak jest glodna to zjada nawet 150 ml z kaszka. kiedys miala super apetyt i 150 ml mleka zjadala w drugim miesiacu zycia, nawet juz 180 ml jadla. a teraz jakos mniej jada. nie wiem o co w tym chopdzi. i lekarz moze nie powiedzial ze ma niedowage, bo super przybierala wczesniej, tylko teraz od wazenia do wazenia za malo przybiera.

i piszecie ze najwazniejsze ze zdrowa. no to dzisiaj ma katar i strasznie kaszle czyli do pediatry po leki pedzimy heh:sick:

Do góry