Gosia no to na zakupy....;-);-)![]()
nie mam kasy ten miesiąc będziemy mieć naprawde kiepski z kasą

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gosia no to na zakupy....;-);-)![]()
ja wazyłam sarke w domu i chyba przytyła:-)bo wskazuje 13kg nawet ponad lekko;-)
wzrost 88,5 nawet nie wiem czy nie 89 bo sie wierciła jak ...
13.200ja wazyłam sarke w domu i chyba przytyła:-)bo wskazuje 13kg nawet ponad lekko;-)
wzrost 88,5 nawet nie wiem czy nie 89 bo sie wierciła jak ...
Wyliczylo ze Jenni waga to 10 a wzrost jest na 50 centylachE, Agusia, pani doktor chyba nie wzięła pod uwagę wzrostu Sarki.
Sprawdziłam w siatkach centylowych i waga spokojnie mieści się w normie - coś między 75 a 90 centylem, a wrost to już wykroczył jej poza siatkę centylowąTakże przy swoim wzroście Sarcia nie ma żadnej nadwagi
Oli ważona dziś - 12,5 kg, wzrost 85 cm.
Wg siatek centylowych z wagą mieści się między 50 a 75 centylem, a wzrostem między 75 a 90. Także też nadawagi nie ma :-)
A swoją drogą znalazłam fajną stronkę z centylami, wylicza dla konkretnego dziecka jak się poda wagę, wiek i wzrost:
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka