reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Byliśmy na kontroli bioderek. Pan doktor jakiś mało rozmowny powiedział tylko "rozebrać do połowy", "przytrzymać", "nie używać chodzika i kłaść na brzuchu". Zapytałam czy to, że Igor nie siedzi to już coś niepokojącego, więc mi odpowiedział "nie musi":szok: Grunt, że z bioderkami ok :) Po urlopie Małża pójdziemy do rodzinnego jak Igs nie zacznie siedzieć i już.

Ja się melduje i stwierdzam, że stawanie to nic fajnego i nie tak to sobie wyobrażałam. Mały staje/próbuje stanąć przy wszystkim. Zaliczył już kanape, szafki, krzesła, ławę, swoje łóżeczko od zewnątrz, kolumnę w salonie :)szok:) - nie wiem jak to zrobił, bo tam nie ma się czego chwycić... szczytem wszystkiego były drzwiczki przy schodach.

A ponadto chciałam się pochwalić zębem. Pierwszym naszym, a raczej Antkowym :-)... Marudził chyba już 3 tygodnie i tylko kreski były i nic poza tym. Weekend byl spokojny, ale to chyba za sprawa atrakcji jakie miał u dziadków... Wczoraj dzień marudny... A jakąś godzine temu jak sprawdzalam to już była dolna, prawa jedynka :-).

Gwiazdeczko gratulacje na te 8 miesięcy :)

Krolcia gratuluje. ;)
Smile gratuluję ząbka. ;)
Hejcz dobrze, ż ebioderkami dobrze. ;)

My dziś po szczepieniu na WZW. Waga 8980.

hejcz- Miki opanował do perfekcji siadanie między 2-3 tygodniem 7 miesiąca, wcześniej

gwiazdeczka- gratulacje dla Wojtka za pełen miesiąc- ósmy miesiąc :)

eee Elena- ja myślałam że twój Czarek to szczypiorek a tu widzę kawał chłopca :)

ale te Wasze bąble szybciutkie - moja panna nie siedzi, nie raczkuje - tylko sobie stoi na czworakach, ale za to mamy ząb, mówi mamamamma, bababba, dadaadada, tatata, laallalalla, i czsem robi 'papa' - cudak mój mały - jest wiecznie uśmiechnięta, wszystko ją cieszy :)

Hejcz mój nadal nie siedzi i się tym nie przejmuje (Nawet posadzony)...Moja mama siedziała sama w okolicy 9, 10 miesiąca.
Krolcia GRATKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sun mala gadułka. BRAWO!!!
Fifi robi papa, daje cześć, i mówi "baba"..Nie bardzo wiedziałam o co kaman, bo sam z siebie zaczał...Az ostatnio siadłam przed nim i go ucze "Papa kochanie, papa" a on do mnie "Baba"..Mam go, on papa próbuje powtarzać hi hi hi hi. A jak mówie to tak mi się w usta wpatruje ale mówienie mu nie wychodzi ;-)...Chodzi przy meblach(próbuje bokiem i coraz czesciej puszcza się jedna reka i chodzi), i próbuje się na nie wspinac...
No i upadki zdecydowanie coraz rzadsze....Najbardziej mi się chce smiac jak wstaje przy Lolku ;-) No i na czworakcah porusza sie tag, że Lolo okresla to mianem "Mamo Fifi pędzi ;-) " No i obrazek nr. 1 to LOLO małpeczka stara sie go we wszystkim nasladować :-)
Śmieszne to niesamowicie..
Mamolka dokładnie to przekomiczne jak taki maluch uparcie dazy to celu. I cudowne :-)
A jak biega za nim jak ten założy czerwone kalosze <szok>
W ogóle czerwoney nr. 1 ;-)
Wczoraj chrzestna na chwile władowała go do chodzika bo mają (efekt ich 13 miesięczny syn sam nie wstaje, chodzi tylko podtrzymywany za dwie rączki, nie raczkuje, nie pełza, siedzi i nawet na pupie sie nie przesuwa....) Fifi obejrzal zabawki przy chodziku, przesunał sie troche i zaczał sie drzeć żeby go wyciągnać bo nie mógl sie dostac tam gdzie chciał i poruszał sie w nim wolno :-) Kolejny argument na NIE dla chodzików :-)

reklama
Do góry