Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ale radzimy sobie. 
:-)

slyszalam, ze jesli malenstwo nie moze zasnac i bardzo sie meczy to nalezy je ubrac i wyjsc na spacer. kolysanie wozka i swierze powietrze sa rewelacyjne. NAWET W NOCY !
Jak nauczyć dziecko samo zasypiać ?
Ja znam mame ktora wklada w nocy malego w fotelik i jezdzi z nim tak dlugo az zasnie a potem odklada do lozeczkabzdura! Lepiej troszke sie przemeczyc uczac dziecko zasyppiania w odpowiadajacy nam sposob, w koncu sie uda, a nie robic z siebie wariata - sorki jak kogos urazilam
![]()
No to ja juz sie nie wypowaiadam, bo my nie wiemy co to kolki ;-)
Co do smoczka - Ala ma ostatanio nasiloną wręcz obsesyjnepotrzebę ssania, ale smoczka nie chce żadnego (mam 4 różne, w tym jeden chicco, najbardziej przypominający brodawkę). Raz może złapała go na minutę, ale tak to od razu wypluwa i jest bardzo niezadowolona, że ją próbuję oszukać
Mam jeszcze kilka pytań:
- jaką macie temperature w pokoju w którym śpi dziecko?
- czy w dzień kładziecie je spać w ciszy, czy normalnie słychać odgłosy domu, może puszczacie jakaś muzyczkę?
- dziecko śpi pod kocykiem, w śpiworku, pod kołderkę, czy w ogóle nie przykrywacie ?
Moja mala odbija 3-5 razy po kazdym karmieniu a i tak potrafi ulac po godzinie, zageszczaczem rzyga na odlegosc wiec nic to nie daje, jedynie smoczek nam w takich chwilach pomaga (po "zwrocie" - jak wiadomo to srednio smaczne ten kwasek z zoladka).
ja odpukac dzieki bogu to jesli chodzi o sen to ma malego aniolka...chociaz na poczatku, pierwsze 4tyg byly ciezkie, tez bylo lulanie i lulanie a jak tylko odlozylam to ryk....masakra, nie mialam juz sily, ale odkad zmeinilysmy mleczko wszystko sie powoli zmienilo...wieczoram mamy stala rutyne, jak mala w okolicach 7 zaczyna marudzic to idziemy szykowac kapiel...po kapieli gasze swiatlo i zostawiam tylko takie nocne i daje butle jesli pora karmienia, jesli nie to troche herbatki, odbijam i odkladam do lozeczka...jesli zaczyna marudzic to jeszcze daje troszke herbatki, ale juz w lozeczku, nie podnosze jej....jesli trzeba to jeszcze raz i karuzela....i mala lezy sobie az usnie....budzi sie przewaznie na karmienie, po karmieniu odbicie i do wyrka, przewaznie szybko zasypia...
mysle, ze dobrze jest miec w pokoju swiatelko nocne bo wtedy nie trzeba zapalac swiatla i dziecko bardzo sie nie rozbudza
w dzien to czasem sama zasypia na kocyku, a czasem na rekach i ja odkladam
Mam jeszcze kilka pytań:
- jaką macie temperature w pokoju w którym śpi dziecko?
- czy w dzień kładziecie je spać w ciszy, czy normalnie słychać odgłosy domu, może puszczacie jakaś muzyczkę?
- dziecko śpi pod kocykiem, w śpiworku, pod kołderkę, czy w ogóle nie przykrywacie ?
'moje dzieciątko śpi pod kocykiem bo w sypialni staramy się mieć ciepło ok 23-25 stopni
a co do dzwiekow to od poczatku rozmawiamy i zachowujemy sie normalnie... choc w nocy wiadomo jest raczej cisza i spokoj ;-) Maly nie reaguje na trzaski itp.