reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Dziewczyny, czy jest jeszcze tutaj ktos, kto usypia nadal na cycu albo rekach?:) Bo u nas niestety, zero postepu w tym temacie, mala zasypia jedynie u mnie przy piersi i nijak nie usnie inaczej. Jak ja odkladam do lozeczka to od razu siada i chce sie bawic, z tata tak samo, a wieczorem przyklada sie kilka razy do cyca i wstaje, kleka, robi cuda niewidy az odleci ze zmeczenia, ale odleci przy cycu.
Lozeczko przysuniete mam do lozka, zeby myslala ze spi z nami, ale jak ja uspie i odloze to spi, dopoki nie zorientuje sie, ze jest w lozeczku, jak sie wybudzi w nocy to drze sie, glaskanie, mruczenie itp. nie pomaga, drze sie dopoki jej do lozka do nas nie wezme.
Haham to sobie wychowalam terrorystke mala, co?:)

reklama
Dziewczyny, czy jest jeszcze tutaj ktos, kto usypia nadal na cycu albo rekach?:) Bo u nas niestety, zero postepu w tym temacie, mala zasypia jedynie u mnie przy piersi i nijak nie usnie inaczej. Jak ja odkladam do lozeczka to od razu siada i chce sie bawic, z tata tak samo, a wieczorem przyklada sie kilka razy do cyca i wstaje, kleka, robi cuda niewidy az odleci ze zmeczenia, ale odleci przy cycu.
Lozeczko przysuniete mam do lozka, zeby myslala ze spi z nami, ale jak ja uspie i odloze to spi, dopoki nie zorientuje sie, ze jest w lozeczku, jak sie wybudzi w nocy to drze sie, glaskanie, mruczenie itp. nie pomaga, drze sie dopoki jej do lozka do nas nie wezme.

jest jest :-)

u mnie też tylko na cycku uśnie,wieczorem to juz innej opcji nie ma
odkładanie do łóżeczka kończy się wstawaniem natychmiastowym i płaczem.Także metoda 357 nie wchodzi w grę bo on nie leży nawet.W środku nocy biorę do siebie bo kwiczy okropnie i zasypia z cyckiem w dziubku.Mam dość.Pomysłow brak :-(

jest jest :-)

u mnie też tylko na cycku uśnie,wieczorem to juz innej opcji nie ma
odkładanie do łóżeczka kończy się wstawaniem natychmiastowym i płaczem.Także metoda 357 nie wchodzi w grę bo on nie leży nawet.W środku nocy biorę do siebie bo kwiczy okropnie i zasypia z cyckiem w dziubku.Mam dość.Pomysłow brak :-(

Ojej, to identycznie jak u mnie:) Wiem, ze to zle, ale pocieszajace, ze nie jestesmy same:) Daj znac jak cos wymyslisz, hehe.

U nas najczęściej zasypia przy butli bez problemowo jak ma 2 drzemki w ciągu dnia, jak ma 3 jest gorzej bo muszę lulać ale staram się kłaść Jaśa zawsze o 20. Czasem bywają odsępstwa i po prostu noszę go, przytukam aż zaśnie. Po zaśnieciu odkładam do wózka bo z mężem siedzimy w salonie a łóżeczko w sypialni, a ja jestem tak przewrażliwiona, że muszę go mieć ciągle na oku. Ok.22 przenosiny do łóżeczka i spanie do 5 w nim z przerwą na jedzonko ok.2/3. Łóżeczko przysunięte do łózka.

Nie mam pojęcia co z cycuchowymi maluszkami jak nakłonić do spania, bo ja od początku na butli.

mój do zeszlego tygodnia tylko a cycku albo na rekach i teraz jak jest chory też.

A ja już wymiękam....od tygodnia uspać mojego syna w dzień to ... tragedia i brak mi pomysłów co do zmiany:crazy::crazy::crazy::crazy:

reklama
ogólnie ujmując ma problem z zasypianiem i w łóżeczku i w wózku i na tulenie....a spać chce, bo jak zaśnie to 2h mu się śpi....przeczekam go i może mu się polepszy, a jak nie, to babcia będzie coś kombinować (25.08 idę do pracy:no::no::no:)

edit: właśnie wyczytałam, że pomiędzy 9 a 12 mż maluchy mogą już mieć jedną drzemkę.....może to jest to?

Ostatnia edycja:
Do góry