reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Dzisiejsza noc spokojna ... ok.19 poszedl spac bez mleka bo odmówił jedzenia ... dopiero ok 22.30 przebudził sie i dałam mleczko zjadł i poszedł dalej spac ... 2.30 pobudka i mleko z 2 miarek ze 150ml zjadl z 90ml i poszedl spac... ciut sie krecił i piszczał ale zasnał ... pozniej pobudka mysle "zaczyna sie :|" ... ja na zegarek 6 :o :o :o wiec szybko po mleko juz normalne i spalismy do 7.20 :) do 8.30 leniuchowalismy w lozku :) Pawcio wyspany wiec super... no i ja tez w sumie :D ale nie bede chwalic bo 1 noc z 2 miarkami mleka ... ;d w dzien planuje 2 drzemki bo wstał dosc wczesnie :) ... usypianie nocne REWELACJA :) mały spi w ciagu 5 minut sam bez płaczu itp :)

reklama
ja dzis dałam jeszcze cztery miarki.. na noc nie wypil nic . pozniej o 1 - 50 ml, 3-40 ml, 3.40 - 80 ml.. spal dalej do rana... ech dzis 3 miarki , zobaczymy

Trzymajcie kciuki!! :))))))
Tomi zasnal przed chwila po raz pierwszy z dala od mamusi, znaczy w swoim pokoiku :)
z jednej strony sie ciesze,bo nie bede musiala szeptac w swoim pokoju i chodzic na paluszkach, a z drugiej mam maseeeeeeeeeeee obaw.... no i bede musiala dalej chodzic jak sie obudzi.... :) dobranoc! :)

U nas ze spaniem nadal tragedia. Wieczorem jak nie unie przy cycu na naszym lozku to tylko na rekach mojego M. W nocy od jakiegos czasu spi juz z nami :/ bo chce co chwila cyca!!! W dzien jak go usypiam to tylko w wozku(spi 1x 2-3godzinki), niania usypia go w lozeczku(jak ona to robi????). Brak mi sil...
ja słyszałam ze najgorzej matce jest uspac dziecko i naczej niz piers jak karmi ... bo dziecko z daleka czuje ze mama ma cyce i chce ... a inne osoby <tata, niania, babcia> są ok ... i spokojnie im to idzie :)
my z mezem ustalilismy juz na samym poczatku ze wieczorne kąpiele sa moje... ja kąpie ubieram itp .. a on karmi i usypia ... w dzien na drzemki klade ja ... a wieczorem juz maz i Paweł nauczyl sie ze wieczorkiem odkladany do lozeczka z pieluszka w reku idzie spac :)
teraz trzeba otworzyc bok lozeczka i nauczyc syna zeby sam kladl sie ;) hahah ;P

Martolina ale poczekaj do samej wody ...

u nas dzis sama nie wiem jak :eek:
o 19 Paweł zjadl 150ml mleka o 23 jak szłam spac przebudził sie ... wziełam do siebie <maz na wygnaniu> no i nie chcialam dawac mleka.... ale dałam rozcieńczone wypil troche zasnał ... ok 3 tez wstał tez dałam i poszedł spac krecił sie troche ale bylo ok ... o 4 wstał wiec go głaskałam on sie krecił i przysnał po 5 wstał dałam juz normalne mleko i spał prawie do 8 hmmmmmmmmmmm sama ni ewiem ... no napewno lepiej bo nie widze zbyt duzej roznicy a je w nocy mnie .... dzis ostatni dzien 2 miarek ..

reklama
Do góry