reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

ja mam juz dosc tych nocnych pobudek... ech...przedwczoraj obudziła sie 3 razy i popił po 4-5 łyków mleka i dalej spał. Dzis zmniejszyłam mu stosunek miarki mleka do wody- dałam jedna mniej. Obudzil sie dwa razy. Dzis znowu zmniejsze o jedna i moze taka proporcje przeciagne na dwa dni , potem znowu mniej... podobno mozna tak odzwyczaic od mleka w nocy. Co innego , gdy w nocy jest duszno i młody chciałby sie np.napic

reklama
ja mam juz dosc tych nocnych pobudek... ech...przedwczoraj obudziła sie 3 razy i popił po 4-5 łyków mleka i dalej spał. Dzis zmniejszyłam mu stosunek miarki mleka do wody- dałam jedna mniej. Obudzil sie dwa razy. Dzis znowu zmniejsze o jedna i moze taka proporcje przeciagne na dwa dni , potem znowu mniej... podobno mozna tak odzwyczaic od mleka w nocy. Co innego , gdy w nocy jest duszno i młody chciałby sie np.napic
ja tak robie dzis osttani dzien 3 miarki na 150 ml i jutro dam dwie ... mam nadzieje ze to pomoże ... Paweł wczesniej budzil sie jadl i spał ... a od miesiaca gdzies w nocy jak wstanie musze wziasc do lozka bo inaczej wstaje i placze a jak czuje ze leze obok chwila i spi

U nas pobudka o 4.30 po wczorajszej butli 230 ml - a myslalam ze całą nockę przespi ;/
EH ale też dobrze, z tym ze ja do 23 nie zawsze bede czekała zeby zrobić butlę mannej bo czasami kłądę się z nim o 21.
Katrenki - ja uważam ze jak sie pisze ze dziecko przespało całą noc tzn. ze się nie obudziło i nie chciało nawet kaszki ani mleczka.
Bo w innym rozumieniu moje dziecko przesypia całe nocki od dobrych 8 czy więcej miesięcy, ale ja nie pisze ze przesypia całe nocki bo przecież kręci się i budzi mnie w nocy na buteleczkę. Dla mnie dziecko przesypia całą nockę kiedy nie je w nocy - ja tak rozumiem to pojęcie ;P

U nas pobudka o 4.30 po wczorajszej butli 230 ml - a myslalam ze całą nockę przespi ;/
EH ale też dobrze, z tym ze ja do 23 nie zawsze bede czekała zeby zrobić butlę mannej bo czasami kłądę się z nim o 21.
Katrenki - ja uważam ze jak sie pisze ze dziecko przespało całą noc tzn. ze się nie obudziło i nie chciało nawet kaszki ani mleczka.
Bo w innym rozumieniu moje dziecko przesypia całe nocki od dobrych 8 czy więcej miesięcy, ale ja nie pisze ze przesypia całe nocki bo przecież kręci się i budzi mnie w nocy na buteleczkę. Dla mnie dziecko przesypia całą nockę kiedy nie je w nocy - ja tak rozumiem to pojęcie ;P
dla mnie dziecko przesypia mi noc jak w ogóle nie budzi się i nie muszę wstawać do niego. Olaf nie je w nocy odkąd wyszły mu zęby ale czasem się budzi i wodę pije, a jak mu zęby wychodziły to potrafił się i 2,3 razy w nocy budzić i nie wiadomo było co.

Moja czasami przesypiała całą noc, wstawałam tylko do niej jak szukała smoczka, bo nim strzela i żeby ją przykryć... A czasami niestety ma zwiększone zapotrzebowanie na mleko.
Starsza też budzi nas w nocy, bo śni jej się coś , przeżywa, czasami budzi się i chce wtulenia i zasypia dopiero wtedy, ale przez długi czas sypiała z nami...:szok:

Ja tez uwazam za przespana noc gdy wogole nie musze wstawac do malego, wstawanie i dawanie butli juz przerywa mi nocny sen ;-)

Oliver na szczescie od pewnego czasu budzi sie nad ranem kolo 6:00, zje butle i dalej spi do okolo 9 rano. Na noc zasypia po 20:00. No ale tak dopiero jest od niedawna. wczesniej budzil sie po kilka razy, a wstawal juz kolo 6 rano.

reklama
Do góry