Kasiula jak Twoje nocki??ja dzis bylam u lekarza i pytalam o to nocne oduczanie jedzenia to lekarka powiedziala ze trzeba to drastycznie zrobic wieczorem dawac bardzo gesta kaszke lyzeczka aby sie najadl a w nocy dawac tylko wode przegotowana bo inaczej sie nie nauczy.poza tym mowila ze przez tydzien bedzie placz ale potem spokoj.i ze takie nocne jedzienie z butli zle wplywa na zeby ktore moga szybciej wypasc.mnie tym przestraszyla i ja dzis wprowadzam wode w nocy.
reklama
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
u mnie masakra :/Kasiula jak Twoje nocki??ja dzis bylam u lekarza i pytalam o to nocne oduczanie jedzenia to lekarka powiedziala ze trzeba to drastycznie zrobic wieczorem dawac bardzo gesta kaszke lyzeczka aby sie najadl a w nocy dawac tylko wode przegotowana bo inaczej sie nie nauczy.poza tym mowila ze przez tydzien bedzie placz ale potem spokoj.i ze takie nocne jedzienie z butli zle wplywa na zeby ktore moga szybciej wypasc.mnie tym przestraszyla i ja dzis wprowadzam wode w nocy.
ja pracuje wieczorami i wracam jak maly spi ... nie mam kontroli ile zje na noc i w nocy budzi sie nie wiem czy pic czy jesc czy co innego :| mam dosc ;/ .... szczerze wam powiem mam dosc i juz dzis chcialam dac mu normalnie mleko w nocy :| ... maly budzi sie i placze eh ....... ja tez zmeczona zdenerwowana i maly odczuwa :| ... zebym nie chodzila do pracy to bym tak zrobila jak radzisz eh ... sama nei wiem musze sie zastanowic :/ ale to wieczorem lyzka ok 19 dac kasze np a pozniej sniadanie o ktorej ?
u mnie masakra :/
ja pracuje wieczorami i wracam jak maly spi ... nie mam kontroli ile zje na noc i w nocy budzi sie nie wiem czy pic czy jesc czy co innego :| mam dosc ;/ .... szczerze wam powiem mam dosc i juz dzis chcialam dac mu normalnie mleko w nocy :| ... maly budzi sie i placze eh ....... ja tez zmeczona zdenerwowana i maly odczuwa :| ... zebym nie chodzila do pracy to bym tak zrobila jak radzisz eh ... sama nei wiem musze sie zastanowic :/ ale to wieczorem lyzka ok 19 dac kasze np a pozniej sniadanie o ktorej ?
Kasiu a teraz w weekend tez pracujesz?bo poniedzialek jest wolny i jakbys wziela sie za niego to mi sie wydaje ze pierwsze 3 dni sa najgorsze.a nie mozesz kazac M podac mu kaszke z lyzeczki??sniadanko o to nie zapytalam ale pewnie ok 7??
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
u mnie masakra :/
Kasiula ja mysle ze dziecko powinno wytrzymac do 7. Pozniej mozesz mu dac mleko i moze dalej pospi. a jak juz wstanie konkretnie to sniadanko normalne. Mi Oli przesypia od 20:00 do 6/7 rano dostaje butle i spi dalej do 9:30
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
chyba tak zrobie ..... dogadam sie z moim zeby karmił łyzka gesta kasze manna na mleku ... w nocy tylko woda <a ciepła ma byc czy temp pokojowa? i jakie smoki dopicia? ;/ ja mam do picnia niekapka ale mysle nei nie bedzie z niego pił no zobacze> ... jutro mam tez do pracy neidziele wolna a pon nie wiem ... pewnie tak no ale dogadam sie z moim ze ja bede w nocy koczować a z rana da mi sie wyspać to bedzie ok ... bo na 16-17 do roboty ... no chyba tak zrobie eh ... ciezka noc przede mna
Mi lekarka powiedziala zeby nie dawac tej normalnej kaszy manny bo oni sa jeszcze zamali i mam dac tadziecieca kaszke...a woda ma byc ciepla i z butli chybachyba tak zrobie ..... dogadam sie z moim zeby karmił łyzka gesta kasze manna na mleku ... w nocy tylko woda <a ciepła ma byc czy temp pokojowa? i jakie smoki dopicia? ;/ ja mam do picnia niekapka ale mysle nei nie bedzie z niego pił no zobacze> ... jutro mam tez do pracy neidziele wolna a pon nie wiem ... pewnie tak no ale dogadam sie z moim ze ja bede w nocy koczować a z rana da mi sie wyspać to bedzie ok ... bo na 16-17 do roboty ... no chyba tak zrobie eh ... ciezka noc przede mna
nie martw sie u nas tez ciezki okres sie zacznie ale damy rade:-)
katrenki
Fanka BB :)
no u nas tez mala je o 19;30 i wstaje kolo 7 to daje jej mleczko, chociaz w sumie to ostatnie kilka dni sie nawet nie upomina, ale wypija z checia i bawi sie w lozeczku do 9 az mam sie wyspi :-)
Amelia spi w dwuczesciowej pizamce flanelowej, czesto sie odkrywa ale zawsze jest cieplutka wiec nie przykrywam jej na sile:-)
Amelia spi w dwuczesciowej pizamce flanelowej, czesto sie odkrywa ale zawsze jest cieplutka wiec nie przykrywam jej na sile:-)
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Noo gieoska to ciężkie zadanie przed Tobą;-)
Mnie i moje siostry mama oduczyłą stopniowo picia mleka. Właśnie zmniejszając liczbę miarek. W tej chwili "jedziemy " na 3 miarkach na 150 ml. Młody zjada kaszkę około 19 , potem kąpiel , czasem dopija jeszcze mleczkiem. Potem budzi się około2. Dostaje 3 miarki i pote o 6 Już normalnie 5. Dosypia dalej. Tak mamy od okolo 2 dni
zobaczymy jak dalej.
Kasiula to sie wymeczysz z tymi swoimi chłopami
bądź dzielna
Mnie i moje siostry mama oduczyłą stopniowo picia mleka. Właśnie zmniejszając liczbę miarek. W tej chwili "jedziemy " na 3 miarkach na 150 ml. Młody zjada kaszkę około 19 , potem kąpiel , czasem dopija jeszcze mleczkiem. Potem budzi się około2. Dostaje 3 miarki i pote o 6 Już normalnie 5. Dosypia dalej. Tak mamy od okolo 2 dni

zobaczymy jak dalej.
Kasiula to sie wymeczysz z tymi swoimi chłopami

reklama
dziubasek08
Fanka BB :)
ja dokupiłam piankowy do niego. Fakt, używamy tego łóżeczka tylko na wyjazdach, ale gdybym używała normalnie do spania w domu to bym wsadziła do tego turystycznego normalny, dobry materac. Trzeba dbać o kręgosłupy najmłodszychDziewczyny majace turystyczne łózeczka: uzywacie materacu dołaczonego do łózeczka czy kupiłyście inny??
Podziel się: