reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
To ja z Gośką mam rewelacyjnie... kobita naje się do 20.30 i ok. 21.15 we własnym łóżku zasypia. ( ale to dzięki starszej, która miała zawsze więcej uwagi przy zasypianiu ) i zjada posiłek dopiero o 9 bądź jak się obudzi...

ja to grzezne w bagnie po uszy
mały nie dość że zasypia przy cycku to jeszcze ze mną...jak to zrobić odstawić cycka i żeby spał w łożeczku??nie wiem:-(
poczekam az nastepny weekend bedzie mial D wolny cały to bedzie go usypiał...odstawiał do łóżeczka..nie wiem co jeszze...serce albo mi pęknie i wytrzymam albo się poddam...

jestem wykończona :-(

gieoska jak Twoje usypianie :) szczerze liczę na spektakularne efekty i wtedy ja skorzystam z metody "woda w nocy" :)

Marta u mnie generalnie ta metoda zdala egzamin.teraz juz umie przespac jak zje ok 20-21 do tej 4 ciagiem potem steka marudzi i najwczesniej o 5 zjada czasami cala butle a czasami pare lykow. wody juz mu nie daje:-)
Dzis raczyl pojsc spac o 19.30(co sie nie zdarza) i na dodatwk nie raczyl zjesc wiec zobaczymy co bedzie w nocy..

wlasnie tak dawalam wczesniej na spiocha ok.23 jak szlam spac ... i teraz jak przestałam dawac to po jakims czasie minał jedzenie ok 23 i dopiero ok 2
czy nakarmie o 23 czy nie to i tak ok. 2 wstaje ...
a może jakby jadł o tej np 23 a o 2 nie dostał nic albo troszkę wody to 1,2 by wstawał ale w końcu się przyzwyczai i na 3-4 dzień już będzie spał??

u mnie problemy z zasypianiem ale powiedziałam koniec rąk i od dzisiaj tylko łóżeczko , tylko muszę sama to robić bo jak mój próbuje i ja słyszę jak mały płacze to mi serce pęka ( Cleo świetnie rozumiem twoje obawy) , mi jakoś tak nie płacze

ja z czwartku na piatek w nocy dam wode z glukoza :| zobaczymy jaki efekt bedzie

Ania ale chodzi ci o to zeby szedl spac o 23?
czasem nie chce jesc o 19 i idzie spac i daje wlasnie ok 23 to i tak wstaje w nocy ;/

chodzi mi o to że jeśli spróbowałabyś mu zmienić godzinę karmienia np na 23 lub 24 (o ile nie śpisz) a nie dasz mu jeść o 2 to po kilku dniach może przestać się budzić o tej 2
oczywiście karmienie na śpiocha ;)
moja teściowa pracowała w domu małego dziecka to mówiła że one tam właśnie takie maluchy ok 23 zawsze karmią na noc

reklama
chodzi mi o to że jeśli spróbowałabyś mu zmienić godzinę karmienia np na 23 lub 24 (o ile nie śpisz) a nie dasz mu jeść o 2 to po kilku dniach może przestać się budzić o tej 2
oczywiście karmienie na śpiocha ;)
moja teściowa pracowała w domu małego dziecka to mówiła że one tam właśnie takie maluchy ok 23 zawsze karmią na noc
eh no zobacze ja jak to bedzie w weekend jak nie to zrobei jak piszesz...

pozatym Pawel przed chwila sie zbudzil i dać chcialam mleko no i ciagał ciagał ale cos mi nie pasowało i po jakims czasie z 160 zostało 120 ml ;/ dałam smoka wyszlam z pokoju ... teraz słysze kreci sie i kaszle :/:/:/ narazie nie placze eh moze zaśnie ....

Do góry