reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

ja to grzezne w bagnie po uszy
mały nie dość że zasypia przy cycku to jeszcze ze mną...jak to zrobić odstawić cycka i żeby spał w łożeczku??nie wiem:-(
poczekam az nastepny weekend bedzie mial D wolny cały to bedzie go usypiał...odstawiał do łóżeczka..nie wiem co jeszze...serce albo mi pęknie i wytrzymam albo się poddam...

jestem wykończona :-(

Cleo rozumiem twój ból, ja się chwilowo poddałam. Usypiam Alicję na naszym łóżku cyckiem i potem przenoszę do łóżeczka - czasami się budzi i wszystko od początku. W łóżeczku budzi się raz po 2-3 godzinach i potem znowu po północy i wtedy jest tak rozbudzona, że musze ją brać do naszego łóżka.

Kręgosłup boli mnie rano tak, że ledwo mogę się ruszać.

reklama
eh wróciłam z samego rana ;P
Noc jak Noc ;-)
Paweł przed 2 zbbudził sie i wziełam odrazu do lozka i dałam pic z niekapka wsunał kilka wielkich łyków i dalej w spanie troche krecił sie i pojekiwał ale dosłownie z 5 min i zasnelismy i tak bylo z 3 razy <chyba ;P> no i przy kolejnej pobudce ja na zegarek 5.50 :o wiec poleciałam po mleko <180ml> no i wsunał wszystko tam na dnie ciut zostało ale sam wypluł przewrócił sie na bok i luli ... 7.30 zbudził sie i jeczał wiec poszlam znow po mleko wsunał 150ml :o Jestem wyspana :) tzn nie do konca ale juz lepiej podac picie 3 razy nie wstajac z lozka niz leciec mleko robic ;/ ... zobaczymy jaka dziś bedzie noc ...

Ja mam wrażenie ze odkąd atmosfera w domu sie polepszyła mala śpi lepiej-możliwe to??? Możliwe zeby ona czuła ta czarna chmure wiszaca w powietrzu i zdenerwowanie nasze??

Ja mam wrażenie ze odkąd atmosfera w domu sie polepszyła mala śpi lepiej-możliwe to??? Możliwe zeby ona czuła ta czarna chmure wiszaca w powietrzu i zdenerwowanie nasze??

Ilona zdecydowanie tak!!!!:tak: dzieci czują , wiedzą wiecej niz nam sie wydaje!!!! jak jedziesz do kogos do domu i gospodarze sa poklocenie to tez sie czuje , ze cos jeste nie tak. Tym bardziej dziecko czuje

my od piatku na piciu w nocy:)
1 nocy było ok. Paweł spał ze mna i pił 2 razy picie dopiero przed 6 mleko
2 nocy było strasznie ;/ płakał pić nie chciał ;/ ale nie dałam mleka musialam byc twarda
3 nocy dałam soczek z marchewki wypił ze 150ml w 2 porcjach cala noc w lozeczku budził sie na picie i odrazu spac o 5.30 wstał ale dałam pić i spał prawie do 7 to dałam mleko i wziełam do lozka i spalismy wszyscy do 9 !!!!!!! SZOK !!!!!
4 nocy <dziś> Paweł dostawał do picia granulowana herbatke jakos tak nie bardzo wstawał z 4 razy popił chwile i dalej w spanie do 7 wiec poszlam po mleko i spalismy do 8.30 :)

podsumowanie:
Paweł moze wytrzymac cala noc bez jedzenia tylko na piciu. Dłuzej daje rade na marchewkowych bo pewnie troche brzuch napełnia i te picie to duze ułatwienei dla mnie bo nie musze isc do kuchni robic mleko :) tylko trzymam na kaloryferze i jest ciut cieplejsze poczekam jeszcze troche i mam nadzieje ze pawel nie bedzie budził sie w cale :) narazie moze pic ;-)

my od piatku na piciu w nocy:)
1 nocy było ok. Paweł spał ze mna i pił 2 razy picie dopiero przed 6 mleko
2 nocy było strasznie ;/ płakał pić nie chciał ;/ ale nie dałam mleka musialam byc twarda
3 nocy dałam soczek z marchewki wypił ze 150ml w 2 porcjach cala noc w lozeczku budził sie na picie i odrazu spac o 5.30 wstał ale dałam pić i spał prawie do 7 to dałam mleko i wziełam do lozka i spalismy wszyscy do 9 !!!!!!! SZOK !!!!!
4 nocy <dziś> Paweł dostawał do picia granulowana herbatke jakos tak nie bardzo wstawał z 4 razy popił chwile i dalej w spanie do 7 wiec poszlam po mleko i spalismy do 8.30 :)

podsumowanie:
Paweł moze wytrzymac cala noc bez jedzenia tylko na piciu. Dłuzej daje rade na marchewkowych bo pewnie troche brzuch napełnia i te picie to duze ułatwienei dla mnie bo nie musze isc do kuchni robic mleko :) tylko trzymam na kaloryferze i jest ciut cieplejsze poczekam jeszcze troche i mam nadzieje ze pawel nie bedzie budził sie w cale :) narazie moze pic ;-)

Kasia ale to chodzi o to zeby dawac wode bo jak dajes herbate czy sok to nie oduczysz go jedzenia w nocy moj juz w ogole nie pije i nie je w nocy ale ja bylam twarda i nie dawalam juz nic oprocz wody w nocy na poczatku tez plakal i plol ta woda a teraz jest duzo lepiej...je najwczenniej o 5.30 i to czaami troche a czasami cal butle.Kasia najgorsze sa 3-4dni pierwsze.

Kasia ale to chodzi o to zeby dawac wode bo jak dajes herbate czy sok to nie oduczysz go jedzenia w nocy moj juz w ogole nie pije i nie je w nocy ale ja bylam twarda i nie dawalam juz nic oprocz wody w nocy na poczatku tez plakal i plol ta woda a teraz jest duzo lepiej...je najwczenniej o 5.30 i to czaami troche a czasami cal butle.Kasia najgorsze sa 3-4dni pierwsze.
mi narazie dobrze bo nie chodze i mleka nie robie... narazie poczekam az całkiem na picie przejdzie i pozniej wode bede dawala
a ile u ciebie to trwało puki przestal budzic sie wwogole?
i wode grzalas czy taka pokojowa temp.?

Kasiula ja myśle ze bez sensu jest przyzwyczajac dziecko do picia soczków noca. Zagotuj sobie wode w termos i na cała noc Ci wystarczy. Myśle ze łatwiej jest przyzwyczaic dziecko do wody niz oduczyć picia soku.

reklama
Do góry