reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

laseczki posiadające turystyczne łóżeczka nie wiem czy wiecie ale najpierw trzeba rozłożyć orginalnny materac z łóżeczka a dopiero potem ten dokupiony wtedy łóżeczko jest sztywne..
wiedziałyście?? bo ja nie dopiero chrzestna Igiego mnie uświadomiła i faktycznie jest różnica...

reklama
laseczki posiadające turystyczne łóżeczka nie wiem czy wiecie ale najpierw trzeba rozłożyć orginalnny materac z łóżeczka a dopiero potem ten dokupiony wtedy łóżeczko jest sztywne..
wiedziałyście?? bo ja nie dopiero chrzestna Igiego mnie uświadomiła i faktycznie jest różnica...
ja wiedzialam:-)

jatez mam najpierw polozony materac od lozeczka a pozniej zwykly kupny:)

Kasia trzymam kciuki z tą wodą!!!
Ja nie wiem jak miałabym to zrobić bo Oli wogóle wody nie pije, nie jest przyzwyczajony, zresztą ja za bardzo też nie.
Ja nie mam serca jak narazie oduczyć małego jesc w nocy ;/ Jemu z głodu w brzuszku burczy wiec u nas to nie tylko przyzwyczajenie, jak mu daję mleko to aż bulgocze, jakby do pustej studni mleczko wlatywało ;/
Mi mąż przynosi buteleczkę ;D

Ula a Oli ile razy je w nocy??i zjada wszystko z kazdej butli nocnej ktora dostanie??wiesz takie karmienie nocne nie jest za dobre dla zebow..

U nas różnie raz 1 raz 2 jedzonka w nocy narazie nic z tym nie robie. Ja mam taki problem, że o 20 nie chce mi jeść a powinien być głodny bo zjada o 16 danonka i do 20 oprócz flipsów nic. Więc budzi się o 23 wypija butle i póxniej o 4. Zobaczymy może mu się odmieni.

Różnie, dziś np. zjadł 180 ml ok 20, potem obudził się ok 2 i zjadł 180 ml a potem do ok 6.30 go przetrzymałam i zjadł 180 ml czyili za każdym razem zjadał wszystko. Ale to był wyjątek bo przeważnie zjada 140 ml i jak zje ok 20 to budzi się ok 24, potem 3 i 6 wiec u nas roznie jest z tym karmieniem, wszystko zależy jak śpi, i ile uda mi się go przetrzymać ;D

Ula nie jest tak zle u Ciebie:p musisz tylko wyrzucic to srodkowe jedzenie ok 2 lub 3 i bedzie ok:-)moj tez jak zje ok 20 to potem najwczesniej dostaje o 5.30

reklama
TAMTADAAAM!!!!!!!!!!! OLI przespał całą noc bez jedzenia!!!!!!!!!!!!
Zjadł po 19, usnął 20.05 bo mial tylko jedna drzemkę do 13.30 wiec byl padnięty. Obudzil sie o 23 i sama sie polozylam z nim do lozka (w sumie nie upominal sie o butlę ale mu ją dalam bo nie chcialam zeby mnie za godzinkę zbudzil) i spalismy calą noc, bardzo spokojnie itd. Obudzilam sie po 5 bo moj tatko szedl do pracy i mnie zbudzil swoim chodzeniem po domu, patrze Oli spi, z wrazenia usnąc nie moglam ponownie ;D Zaczal sie kręcic po 6 ale tak ze znowu zasnął i nie upominal sie o butlę ale mąz z butlą przyszedł bo balismy sie ze z glodu zacznie nam plakac, takiej przerwy w zyciu nie mial bez jedzenia. Pospalismy do 9 ;D
To byl tylko taki pewnie incydent ale taaak sie cieszę!!!!! Nie bede go oduczac nocnego karmienia bo jak widac na wszystko przyjdzie pora i sam sobie je odstawi, kiedy to zabki nie beda go meczyc w nocy i nie bedzie sie budził ;D

Do góry