• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Jak zaufać?

zaciekawionazycia

Zaciekawiona BB
Jak zaufać antykoncepcji hormonalnej? Z moim lekarzem podjęliśmy decyzje, ze skorzystam z jakiejś antykoncepcji - spirala albo tabletki. Ale obawiam się czy długo trzeba żeby zaufać? Zaufalyscie od razu czy przyszło Wam to dopiero po jakimś czasie? I co według was lepsze? Spirala czy tabletki?

reklama
Jak zaufać antykoncepcji hormonalnej? Z moim lekarzem podjęliśmy decyzje, ze skorzystam z jakiejś antykoncepcji - spirala albo tabletki. Ale obawiam się czy długo trzeba żeby zaufać? Zaufalyscie od razu czy przyszło Wam to dopiero po jakimś czasie? I co według was lepsze? Spirala czy tabletki?
Ja gdy się zdecydowałam to wybrałam... plastry. Jeden plaster na tydzień, nie trzeba codziennie systematycznie pamiętać o tabletkach .
W sumie to z tego co pamiętam to odczekałam parę dni 🤔

Ja brałam tabletki i jakoś od razu zaufałam. Nie zawiodły. Po dwóch planowanych ciążach się zastanawiam nad spiralą, ale się boję. Jak nie wezmę tabletki to się zorientuję. A jak się spirala przesunie to nie będę od razu wiedziała.

Ja brałam tabletki i jakoś od razu zaufałam. Nie zawiodły. Po dwóch planowanych ciążach się zastanawiam nad spiralą, ale się boję. Jak nie wezmę tabletki to się zorientuję. A jak się spirala przesunie to nie będę od razu wiedziała.
Właśnie tez mysle o tym czy się przesunie czy nie ☹️ Mój lekarz doradza mi tabletki ale chyba maja dużo więcej skutków ubocznych

Brałam Elin przed ciążami. Żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam. Po porodach Azalia, bo karmię. I jak za pierwszym razem super, tak za drugim ciągłe plamienia 😕
Przykro mi, ale czytałam, ze to częsty skutek uboczny. Nie myślałaś nad zmiana? Mnie ginekolog ostrzegał, ze mogę mieć brązowe plamienia przez 1 opakowanie jeśli się zdecyduje.
Ogólnie mam trochę problem z hormonami i mój lekarz skłania się ku tabletkom żeby ogarnąć trochę nieregularne okresy, ale tez się boje skutków ubocznych.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry