mysia23, kontaktowalam sie z mamami korzystajacymi z x-landera xt i jezeli chodzi o gondole to nasza dzidzia rodzi sie w takim czasie ze napewno nie bedzie musiala nam dlugo sluzyc, najwyzej do czerwca, lipca (druga zima w gondoli napewno nam nie grozi!!) wiec z pewnoscia nie bedzie za mala. no chyba ze jakiegos giganta planujesz urodzic

zreszta spacerowka rozklada sie pod takim katem (prawie na plasko)ze mozna smialo dziecko wczesniej w niej zainstalowac (ma pasy wiec na pewno maluch nie wypadnie).
a to ze spacerowka w jedna strone. no coz , to jeden z kompromisow. najlepiej zeby raczka byla przekladana a takiej nie ma zaden wozek ktory mi sie podoba. a wozki w ktorych mozna w dwie strony (opcjonalnie) montowac spacerowke to tez swego rodzaju polsrodek, bo jakos nie sadze zebys sie z tym szarpala w polowie spaceru, albo za kazdym razem jak zmienisz kierunek jazdy bo bedzie pod slonce lub wiatr

tym bardziej ze musialabys najpier wyjac dziecko, potem wypiac siedzisko, wpiac w druga strone i wsadzic dziecko

to chyba dosc skomplikowane i malo wykonalne. nie lepiej kupic parasolke? a w budce jest okienko zeby mozna bylo caly czas widziec dzidziolka, wiec jak dla mnie nie ma problemu.
ja za tydzien go kupuje, na pewno ma jakies minusy, ale jak juz wczesniej pisalam to dla mnie najmniejszy kompromis. ten wozek spelnia najwiecej oczekiwanych przeze mnie funkcji. a idealnego nie ma. wiec bedzie taki:-)