reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jakie butelki polecacie??

Ja szukałam butli, która będzie podobna do piersi mamy, po długich poszukiwaniach trafiłam na Chicco Natural Feeling, dokupiłam inne akcesoria do kompletu i jestem bardzo zadowolona, synuś też :) Wspiera też karmienie łączone i ma bardzo miękki silikon który nie podrażnia skory syna ;))))))

reklama
Ja polecam butelki lovi aktywne ssanie, są fajne poręczne dla dziecka. Mój synuś nie łyka powietrza, a smoczek jest tak zaprojektowany, że dziecko musi sie pomęczyć i tak łatwo się do butelki nie przyzwyczaji, bo przy karmieniu piersią i dokarmianiu butelką czesto się tak dzieje.

Ja już drugiego synka karmię z butelek Chicco Natural Feeling i jestem zadowolona. Pomagają łączyć karmienie piersią i butelką, ograniczają połykanie powietrza przez dziecko - u obydwu się obyło bez kolek (odpukać!). Podoba mi się też, że kształt i cechy smoczków zmieniają się zgodnie z rozwojem dziecka. Mogę polecić.

Moja córcia za kilka dni skończy 3 miesiące, przeszłam na karmienie butelką gdzieś miesiąc temu . Korzystała z butelek LOVI aktywne ssanie , ale strasznie szybko jej leciało, wylewało jej się okropnie z buzi, denerwowała się przy jedzeniu a potem bardzo jej się ulewało. Kupiłam zwykłą butelke Chicco Wellbeing , malutka od razu z łatwością złapała za smoczek, nic jej się nie ulewa po jedzeniu, tylko, że jedno karmienie trwa 25 min i mała też się czasem denerwuje - tym razem jak by leciało jej za wolno. Może mi się tylko wydaje że to wina smoczka, nie wiecie co może być powodem takich nerwów przy jedzeniu ? Dziś jedziemy po nowe butelki do testowania i na pewno wybiorę jakieś polecone przez was

Też polecam mimijumi ;) dzięki temu że przypomina pierś i mały musi się przy niej namęczyć jest mniej ryzykowna przy karmieniu piersia. Jak ja stosuje z powodzeniem. Mały chętnie ssie pierś i nie ma kłopotu z butelką

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry