reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

sylvi - doskonale cię rozumiem. My daliśmy naszemu synkowi Tymoteusz. No niby takie oryginalne - a tu się okazało nagle że w przedszkolu jest trzech Tymków, w szkole dwu, a imię jest coraz popularniejsze. Córce chciałam dać Marianna - zostało Anna-Maria i jest jedyną Anką w całym przedszkolu o dziwo :)
Zobaczymy jak będzie z Marysią. Na razie wszyscy wzdychają z ulgą że nie Wawrzyniec ;)
A ja lubię oryginalne imiona - jakoś z nich niezwyczajni ludzie wyrastają
Mam koleżankę Ksenię - jest malarką i wyjątkową indywidualistką, i kolegę Leonarda co oprócz burzy loków posiada twórczą głowę.

reklama
Za moich czasów, kiedy sama chodziłam do szkoły, w podstawówce byłam jedną z 6 Anek w klasie, w gimnazjum byłyśmy 4, w liceum 5, straszna wtedy była mania na Anie :)
sylvi, jakbym miała mieć chłopca, to właśnie albo Filip, albo Kacper, chociaż na Kacpra małżon nie chciał się zgodzić, ale strasznie mi się to imię podoba :)

u nas miala byc ZOSIA..... ale moj maz stwierdzil ze bardzo podoba mu sie ZUZANNA i dlatego nasza coreczka bedzie ZUZANNA ZOFIA:-)

No u nas bedzie Eliza ale ostatnio cos mi po głowie chodzi Laura i męzowi w sumie bardziej sie to imię podoba, bo ma więcej zrobnień.

Moi sąsiedzi mają Laurę i też wołają Laurka lub Laurunia a ich syn nie potrafi mówić głoski R i mówi do niej Lałła;);)

Kurcze widzę, ze nie tylko dla mnie wybor imienia to wielki dylemat...
Któraś z Was napisała Nataniel, dotychczas nie brałm pod uwagę tego imienia, a jakoś mi tak"zabrzmiało" fajnie, także to grupy Bartuś, Miłoszek, Ingaś teraz doszedł Nataniel :-)
Gdyby mój mąż zgodził się na Macieja to pewnie juz na początku ciązy bym mogła wiedzieć jak synusia nazwę, a że jemu tylko w głowie "Maciuś z Klanu" to powiedział kategoryczne "nie" i dlatego całą ciąże myslimy nad innym imieniem :p

Mi oczywiście z tej grupy najabrdziej podoba sie Bartuś....a Maciek tez mi sie jakos źle kojarzy....skojarzenia rzecz przekleta;-)

reklama
Mam brata Maćka i gdyby nie to, to chętnie bym tak syna nazwała, chociaż to imię jakoś często noszą niezłe ananaski ;) Fajne jest pod tym względem, że ma dużo zdrobnień i odmian :)

Do góry