reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Elena mi się podoba, Erin tez, nawet bardzo.
Liliana - owszem ale dla dziewczynki i może dlatego Lilian wydaje mi się takie niemęskie.
Naturalnie ma się podobać rodzicom a nie nam :-)

Ja nie wiem jeszcze jak to załatwię i przekonam upartego Ukraińca, że na wschód się nie wybieramy i życiowo Dmitrij wszystko nam skomplikuje (a tak naprawdę to boję się głównie znaczenia tego imienia - tak jak pisałam wcześniej, bo samo brzmienie i zdrobnienie Dima mi się podoba).
Tłumaczę mu, że on też niedługo nie będzie Volodymyrem tylko Włodkiem, skoro papiery na obywatelstwo składa :p

reklama
moja córcia Liliana, ale Lilian to kojarzy i sie tak samo jak Narcyz:eek:, Nina tez mi sie bardzo podoba i dla malej i dużej dziewczynki :-)

ja np nie lubię zdrabniania imion, chyba ze jest poważne i długie....staram sie do córki mowic Liliana ewentualnie Lila, żadna Lileczka, Luluś itp

Lilian to francuskie imię.. wymawia się trochę inaczej niż się pisze. Z Lilianą nikt nie pomyli ;)
Imię powinno się podobać rodzicom, ale to chyba nie jest najważniejsze.. najważniejsze, by coś symbolizowało, coś albo kogoś istotnego.. i było w 'klimacie', o :-)

Lilian hm.. no nie wiem nie slyszalam i chyba bym nie nazwała tak swojego dziecka

my jestesmy w kropce, moj mial dac jakas propozycje do dzisiaj i oczywiscie nie ma czasu i sily narazie na szukanie, ale przeciez mamy czas, wiec o co chodzi wr... ja juz bym chciala miec jakies opcje tzn jedna mam ale moj sie nie zgadza

Akatsuki mi z tych trzec to Elena najbardziej sie podoba :)

dolga rozumiem. tez bym chciala wiedzieć jak tytulowac mój brzuch ;) też mi sie spieszy z imieniem. Elena to mój typ ale M kręci głową bo chce Mile. I tak chyba Nina zostanie bo jest pomiędzy ;)
Ola jasne że wam sie musi podobać I coś znaczyć dla was. My tylko mówimy ze swojej perspektywy ;)) nie bierz teho do siebie. szczególnie jeśli mieszkasz we Francji bo ja np z ichnich imion to chyba znam tylko te co były w Ratatouille :S

reklama
Do góry