reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

reklama
Ja się dziwie na bunt moich rodziców bo ja długo nie znałam kogoś o takim samym imieniu jak moje lub mojego brata.

Akatsuki ja wierząca nie jestem ale znaczenie raczej ładne niż brzydkie, prawda? :)
Jest mi takie bliższe to imie ale mimo wszystko nie mogę sobie wyobrazic jak mówię tak do mojego synka.

A tak w ogólę to czas już spać :p

Też mam na drugie Magdalena i w szkole żałowałam, że nie mam tak na pierwsze. Ale odkąd mama mi powiedziała że miałam mieć na imię Sandra to zaczęłam się cieszyć, że jednak mnie Daria nazwali :D A teraz to juz lubię swoje imię ;)

Znałam jednego Ariela i niestety mi sie słabo kojarzy ale nie jest to jakies mega wymyślne imie wiec jesli sie Wam podoba to się nie zastanawiacie. Prawda jest taka, że do każdego imienia dzieci wymyślą przezwisko :)

Ostatnia edycja:
ja bardzo lubie swoje imie (Ania) mimo ze moze jest pospolite.
a tez mnie przezywali anka-skakanka, mysle ze tu nie ma reguly, do kazdego imienia sie cos wymysli jak sie chce

Kasik u nas Antkow to nawet więcej jak Franków, siostra dala teraz synkowi Antek i tak so ie myślą że mogli Patryk dać na pierwsze

Colly mi osobiście się Ariel nie podoba, ale nie uważam ze to jakieś straszne wymyślne imię, wiec ok :)

U nas dalej nic, mój mąż nie ma na to czasu wrrr... Dzisiaj kazałam mu w pracy nad tym siedzieć jak w domu nie ma czasu

Akatsuki Nell bardzo ładnie i tez nie znam żadnej, to chyba będzie strzał w dziesiątkę :)

Do tej pory chcieliśmy dać na imię naszemu synkowi Franciszek, ale dzisiaj przegladajac kalendarz natchnelo mnie na Antoniego ;)) co myślicie o tych imionach ?
Franciszek mi się osobiście bardzo podoba :)

A u nas cały czas Ariel... Z tym, że L nie chce słuchać żadnych dyskusji na temat zmiany imienia co mnie trochę denerwuje. Bo ja jestem przekonana na 80%. Moi rodzice którzy podieli się kupna wózka twierdzą że nie kupią jeśli tak nazwę dziecko :p ogólnie wszyscy mnie denerwują bo jak mówie do mamy, że jak jej się to nie podoba to niech zaproponuje lepsze a ona potrafi tylko powiedzieć, że każde jest lepsze ale nic konkretnego. No szału można dostać. Ogólnie na palcach jednej ręki mogę policzyć pozytywne reakcje na to imię co niestety jednak trochę mnie martwi bo nie chcę żeby mały miał problemy przez swoje imię mimo, że mi się bardzo podoba. Z drugiej strony teraz imiona są tak wymyślne, że może dla tych nowych roczników to nie będzie jakiś powód do przezwisk. Eeech, z dziewczynką byłoby łatwiej.
Ja od początku byłam za Arielem - i nadal będę głosowała :D Śliczne i rzadkie imię ;)

(...)Colly ja w mojej dalekiej rodzinie mam Ariela, przyjeżdżał do nas naście lat temu
niestety wiekszość dzieci śmiała się z jego imienia, ale to było naście lat temu, myślę ze teraz jest inaczej
No teraz to mało kto pamięta o proszku Ariel - kiedyś reklamy leciały w kółko. Także to już dawno i nieprawda.

Colly, Przezwiskami się nie martw. Moja mama Ewa i opowiadała , że przezywali ja Ewka - marchewka, Ewka od drewka, Ewka polewka itd. Ja jestem Kinga, a ciągnął się za mną King Kong i kunegunda tak więc dzieciory jak zechcą to zawsze coś wymyśla, idiotyczne bo idiotyczne ale grunt, że będą mieli się z czego pośmiać. Na pewno znasz takie powiedzenie jak się chce psa uderzyć to kij zawsze się znajdzie...
No... a ja? Agata nogą zamiata, że nie wspomnę o tych brzydkich rymowankach. Każdy tak ma :)

reklama
Akatsuki,

Mój chłop i twój chłop to chyba jacyś dalece krewni bo ten mi dziś napisał, a może jednak Hania i Zuzia. Sam wymyślił Wiktorie i Tośkę lub Irmine to i tak nadal on nie wie.

Ja to już w tym temacie przestanę pisać bo tylko kretynke z siebie robie :(

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Do góry