reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Ech, ja jakoś nie mogę się przełamać i nie mówię raczej do brzucha... :(

Dbdg nie przejmuj się, ja pamiętam, że w pierwszej ciąży nie rozmawiałam z brzuchem. Jakoś o tym nie myślałam. W drugiej już nawiązałam kontakt ;-)
A teraz ponieważ nie wiem jak mój syn będzie miał na imię mówię po prostu "synu" :-) zazwyczaj upominam go jak się kotłuje nieustannie przez dwie godziny tak jak dzisiaj wieczorem :-)

reklama
So _happy zainspirowałas mnie, Leonek mi się spodobał, choć teraz coś dumam o Borysie haha sama jestem nieZdecydowana, dlatego czekam na nową propozycję

Mi się zawsze Kajtus podobał, ale to napewno tez odpadnie w przebiegach :p

Akatsuki oczywiście mowie Leonek do brzucha przy moim żeby go zmotywować, ale on jakoś nie reaguje, obiecał ze jutro pomyśli, wiec musze nie zapomnieć go nękać cały dzień ;)

A ja oprócz robienia na złość swojemu to do brzucha tez nie gadam, no juz tak mam poprostu, chociaż teraz to i tak czasami sir zdarzy , bo w pierwszej ciąży to w ogóle

dolga mi tez bardzo sie Borys podoba ale M absolutnie się nie zgodził
a u nas Leonek chyba zostaje bo dzieci cały czas mówią a Leonkowi kupimy to a jak Leonek się urodzi

(...)A ja oprócz robienia na złość swojemu to do brzucha tez nie gadam, no juz tak mam poprostu, chociaż teraz to i tak czasami sir zdarzy , bo w pierwszej ciąży to w ogóle
Powiem Ci, że ja w pierwszej ciąży bardzo gadałam do córci, a teraz praktycznie w ogóle. I czasem normalnie miewam z tego powodu wyrzuty sumienia... :(

Raju dziewczyny wy juz na takim zaawansowanym etapie z imionami ;) u nas pustka nic a nic zero pomyslu :/
Dla dziewczynki mam pełno pomysłów a dla chłopca zero :/

Leon bardzo fajne, podoba mi się, przy chłopaku pewnie brałabym pod uwagę, ale chyba jednak muszę zacząć myśleć na dziewczyńskim skoro ma być córa. I tu jakoś pustka, niby jeszcze czasu jest. Chciałabym nieoklepane, niezbyt długie. Pierworodny wymyślił dla siostry Hania :-)a dla brata Jurek:szok:. Niby Hania ładne ale Hanka czy Hanna już nie. Podoba mi się Weronika może Nina, a może tak jak babcia- Marysia, albo po prababci Emilia. Mój M. jeszcze się nie wypowiadał w kwestii imion ale ja nie naciskam. Z Rafałem też do końca byliśmy nie zdecydowani ale jakoś najlepiej nam pasowało.

Hania ładnie, u nas trochę dużo Han, ale i tak mi się to imię podoba ;) a Jurek hm... Kwestia gustu hehe

reklama
Do góry