reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie kolory w dziecinnej sypialni :)

Piszę tego posta po raz trzeci bo mi ciągle dzieci kompa wyłączają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Więc Kasiu ja osobiście niecierpię połączenia żółtego z czerwonym. Po za tym uważam że czerwone kolory w pokoju Kuby będą go bardzo rozpraszać. Moim zdaniem pokój dziecięcy powinien być w kolorach pastelowych:tak::tak::tak::tak:
A co do farb to polecam śnieżkę. Świetnie kryje i bardzo łatwo się nią maluje:tak::tak::tak::tak: Nie wiem co z myciem takich ścian bo mam tą farbę na ścianie od miesiąca:sorry::sorry::sorry::sorry:

reklama
dziękuję dziewczyny za pomoc :tak:;-)
Asiu-też myślałam właśnie o tej zieleni groszkowej,choć pierwsza wersja była zieleń szczypiorkowa...-ale stwierdziliśmy że to chyba za ciemno będzie w tak małym pokoju.w dodatku jeszcze ze skosem i oknem w dachu.

chcieliśmy dać dwa kolory-na dole ciemniejszy żeby nie było zaraz pomazane...coś na mniej więcej tak jak Grzechotka zamieściła ostatnio zdjęcia Kuby....
dół ściany do połowy inny kolor i góra inny....

Kasia -to też jest pomysł...muszę to przetrawić-już sama nie wiem co tu wymodzić ten pokój jest dziwny do umeblowania i do pomalowania.....wejście do niego jest takie że fotela np.nie wstawisz......drzwi mają chyba 50cm:szok::szok::szok::zawstydzona/y:-i niby to bliźniak to sąsiedzi mają dużo większy metraż i pokój małego sąsiada jest większy dużo...prawie jak nasza sypialnia...tylko że węższy no i tym samym u nas jest zabrane trochę pokoju,gdyby ktoś pomyślał i choć o 50cm.przesunął ścianę już by to inaczej wyglądało.

Kasia my malowalismy Nobilesemm kolekcja barw Ewy Minge i jest ok.

co do kolorow to w sumie nie wiem na jaki bym malowala, nie myslalam o tym jeszcze bo jakos nam sie nie spieszy z robieniem kubie pokoju gownie dlatego ze jego bedzie na gorze wiec tam bym musiala mu wyniesc wszystkie zabawki i jakby co to z nim tam siedziec :sorry: bo samego go zostawic to srednio a tak to ma narazie w salonie swoj kacik i on tu sie bawi a ja cos w kuchni zrobie czy tv poogladam

A i mam pytanie do IKEA - owców ;-) i nie tylko. Czy widzialyscie cos takiego u kogos, tak w uzytkowaniu, jest to fajny pomysl na przechowywanie zabawek, sa rozne zestawienia ksztaltow i kolory mozna do wnetrza dobrac, tak sobie mysle ze moze po nowym roku bym to kupila dla kuby na jego graty to by jakis porzadek zapanowal :-D:-D.
Tylko nie wiem czy to warte, czy nie lepsze jakies komody z szufladami :sorry: bo tanie to nie jest bo i ponad 1000 takie wieksza a za taka kase to juz meble mozna kupic :sorry:
IKEA | Meble do przechowywania | System TROFAST | TROFAST | Regał z pojemnikami

a i Stefanka troche tematyka odbiegamy tutaj od kolorow wiec moze jakis inny temacik tytpu urzadzamy dzieciecy kacik czy cos takiego ;-):-):-)

jutrzenka ja mam to Tofast i bardzo polecam, dobrej jakosci ( ja mam biale z rozowymi i baialymi pudelkami roznych rozmiarow ) i duzo mozna schowac :)) a Gajutek za bardzo nie wie jak sciagnac pokrywke wiec sie nie czepia hehhe

jutrzenka też myślałam to tym systemie i fajne to bo można rozbudowywać jak miejsca braknie i wtedy nie jest już taki duży wydatek ;-)
takie rozwojowe to jest a jak dziecko wyrośnie to i do piwnicy się nada ;-)

p.s. może niech ata zmieni tytuł wątku? na pokój dziecinny itp.

edit: widzę, że stefcia zakładała temat więc chyba ma możliwość zmiany w pierwszym poście tego wątku ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu, a może jakieś metaliczne farby z połyskiem? Brudu na nich nie widać, łatwo się czyści wszelkie zabrudzenia i fajnie wyglądają, a do tego np. jakieś naklejki;-)