reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

JEDZONKO !!!

my mielismy weekend ta,ki zawalony ze nie robilam nic w kuchni ale na roczek dla gopsci zrobie :) widze ze salatka bije rekordy popularnosci :)

reklama
A ja dziś zrobiłam dobrą sałatkę ale nie na kolacje tylko jutro na śniadanie.
A więc składniki:
kukurydza z puszki
seler ze słoika,
ananas z puszki,
ryż w woreczku 1lub2
sól pieprz i majonez do smaku
wszystko razem zmieszać i jest super można jeszcze szynke dodać.

A ja myślę teraz o czymś takim

Kurczak ze śliwkami.
Suszone śliwki (niewędzone) zalać wrzątkiem, odstawić.

Na tłuszczu podsmażyć dużą ilość cebuli, potem mięso.
Dodać namoczone śliwki z wodą, przyprawić curry, dusić do miękkości.

Joaśka - super pomysł:-). Ja uwielbiam wszystko z curry. Polecam np. kurczaka z bananami i curry, też jest niczego sobie:cool2:.

Coś prostego!

Kurczaka pokroić w kostkę (czyli pewnie piersi ;p ), podsmażyć, dodać marchewkę z groszkiem (np mrożone), potem kukurydzę z puszki. Wszystko zagęścić odrobiną mąki.

Przyprawy oczywiście dodać należy ;p

A ja myślę teraz o czymś takim

Kurczak ze śliwkami.
Suszone śliwki (niewędzone) zalać wrzątkiem, odstawić.
Na tłuszczu podsmażyć dużą ilość cebuli, potem mięso.
Dodać namoczone śliwki z wodą, przyprawić curry, dusić do miękkości.

Kochana, robilam cos takiego, tylko jeszcze te sliwki moczylam kilka godz. w winie i potem zalewalam kurczaka tym sosikiem. Wyszlo bomba!! Wszyscy byli zachwyceni. Winko mialam czerwone, polslodkie, troche aromatyczne

reklama
hmm, winko powiadasz :)
chyba zamienię wodę na wino ;p
tyle, że u mnie wytrawne
A więc plany na niedzielny obiad już mam :)

Do góry