reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

JEDZONKO !!!

Polecam, polecam :-)
Do tego robilam jeszcze jakas salatke z pora, swiezych sliwek i jablka. Fajnie sie komponowala, tylko o tej porze roku nie wiem czy dostaniesz sliwki ;-)

Aaaa... do tego winka jeszcze lyzeczke plynnego miodku sie dodawalo

reklama
Hi!!

Mój mąż zrobił wczoraj kurczaka w śliwkach z Waszego przepisu - super wyszedł :tak: :tak: . Rewelacja!!!. Troszkę go tylko zmodyfikował (ambitny kucharz i dznie musiało być autorskie:-D ): dodał trochę czosnku, troszkę fasolki szparagowej i troszkę bardzo ostrej pasty z papryki. Wyszło naprawdę fajnie i wcale nie było ostre - te śliwki zalane winkiem robiły główny smak:tak: .

Może się uda, że ja też Wam kiedyś podrzucę jakiś przepis ale ja niestety jestem antytalent kulinarny i dzięki Bogu, że mi się gotujący chłop trafił:-) .

Napiszę Wam, co zrobi na roczek niuni - to już w tę niedzielę. Może też się na coś przydam;-) .

Asiun - dobrze, że taki mąż ci się trafił, bo się uzupełniacie;-).

Dla miłośników czosnku podaję przepis na prostą, a pyszną sałatkę. Zrobiłam ją na roczek i wszystkim bardzo smakowała, a na następny dzień jest chyba jeszcze lepsza:tak::

Ananas z czosnkiem

- 1 puszka ananasa (może być drobno pokrojony),
- 1 puszka groszku zielonego,
- 2-3 ząbki czosnku,
- majonez,
- starty ser żółty.

Odsączonego i pokrojonego ananasa łączymy z odsączonym groszkiem zielonym, do tego dodajmy starty ser, mniej więcej tak aby był dość widoczny, do majonezu dodajmy wyciśnięte ząbki czosnku (2-3 w zależności, czy ktoś lubi jak pali w "język") następnie składniki wymieszajmy z majonezem. Wstawić do lodówki, żeby składniki się "przegryzły".

U nas się śliwki z lenistwa przesunęły na ten weekend.
Gorzej, że mąż twierdzi, że ma już dosyć kurczaka i chce prawdziwego mięsa.
A ja nie cierpię schaboszczaków i kotletów mielonych.
Zostają mi głównie pieczenie i rolady.

mamaczki:confused:no to są ziemniaki:-D.Ludzie ziemniakorzerni tak mówią ja też nie wiedziałam:yes:no jak nie ma ich 6 dni w tygodniu to jest marudzenie.

No patrz, ja jestem ziemniakożerna, a nie znałam tego :)

Jak pracowałam w Hiszpanii i mi się nie chciało (i nie miałam czasu)
gotować ziemniaków, to po powrocie do domu kazałam sobie tylko kartofli nagotować. Nawet nie wiesz, jak szczęśliwa byłam :)
I tylko z masłem je jadłam :)

reklama
No to już wiesz:yes: to może też zależeć od regionu gdzie się mieszka:-) Ja tam jadam wszystko i nie wadzi mi nawet miesiąc bez ziemniaków

Do góry