reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kącik dla naszych Szcześć

To jest chyba bez stelaża co? Bo te na stelażu są masakrycznie niewygodne.
A jeśli chodzi o to to składa sie z kilku części i nie będzie się rozjeżdżać? Do mnie nie przemawia...

A dlaczego chcecie koniecznie niskie na ziemii?

Głównie chodzi mi o to, żeby można było się z nią na tym położyć, w awaryjnych sytuacjach. A Ali pokoik jest maleńki, wolałabvm go jeszcze nie pomniejszać dużym meblem. W perspektywnie 2 dziecka będziemy przenosić naszą sypialnię do tego małego pokoiku a dzieciom oddamy większy, ale to dopiero za jakieś 1,5-2 lata.

Idealne byłoby łóżko piętrowe taka KURA pod którą byłoby miejsce, ale Ala tak czasem w nocy świruje i się rzuca że boję się, ze spadnie.

reklama
A mieścisz się na nim z Asią ?

Bo druga opcja to taka, że faktycznie kupujemy zwykłe łóżko a ja mam w zanadrzu materac na którym w razie czego śpię na podłodze z Alą w pokoju dopóki się nie przyzwyczai... :)

W sobotę moze pojedziemy razem do IKEA i pokażemy Ali takie łóżka, może jej się spodobają..

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy się mieszczę bo jeszcze nie kupiliśmy:rofl2:

Ale skoro mieszczę się w łóżeczku z Asią to i na tym na luzie;-)Przymierzcie się np. w Ikei.

A co do spania z nią - to raczej nie kładłabym się z nią do łóżka, a siadała obok i np. trzymała za rękę. Chyba tak będzie bezpieczniej, bo .łatwiej bedzie uciec z pokoju niż wyskoczyć z łóżka;-)

Agrafka nasi znajomi mają takie łózko z linka , który wkleiłaś i jako miejsce do siedzenia , typowa sofa jest super. Ale po rozłozeniu to sama gabka , niezbyt zdrowa na dłuższą metę dla kręgosłupa

Dziewczyny, czy któraś z was widziała "na żywo" tego typu łóżka ?
Sofa kanapa łóżka dzieci JUNIOR NEXT SUPER TKANINY (1872929222) - Aukcje internetowe Allegro

Dla nas byłoby to idealne rozwiązanie, ale boję się, ze to jest niewygodne i niedobre (zbyt miękkie) dla pleców, sama gąbka. Spałam kiedyś na czymś podobnym tylko grubszym i to byl koszmar.

my mamy taka z innym wzorem i to u nas sluzy do siedzenia w dzien...ta sofa nie nadaje sie do spania dla dziecka...owszem Kacper pare razy na niej kimnal w ciagu dnia ale takie drzemki nie byly dluzsze niz godzina. nie polecam tego do spania na noc.

reklama
Do góry