reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kącik małego alergika

KAMAG u Laury też tego dużo nie ma, a jeszcze jak ją na diecie to skóra wygląda ładnie. Jest sucha a na rękach i nogach takie suche placki i nie dbane odpowiednio robią się czerwone.
Ja sama widzę że po diecie jest lepiej, nie ma kolek. No i po odstąpieniu gluten drugi dzień nie ulewa! !
Ja myślę żebyś powoli coś próbowała według schematu podanego przez Joannę. Zacznij od rzeczy najmniej alergennych
VINGA lepiej kto mleko ryzowego lub owsianka. Są w rossmanie

Chleb bezglutenowy w promocji kosztuje 13zł za 500g. Szok

reklama
U nas chyba jest AZS bo świąd jest a rumień to był wcześniej taki jak poparzenie. Teraz po świętach wielkanocnych jeden policzek jest ok tylko pod światło trochę chropowaty a na drugim cały czas jakieś czerwone się pojawiają po trochu.

mamy po trochu wzdęcia i ulewanie choć już mniej i chropowata powierzchnia na udkach od niedawna.

zatem muszę biegiem do alergologa chyba...

U nas bardziej lojotokowo. Im bardziej natluszxzalam tym gorzej. Chciaz 4 wczesniejszych lekarzy powiedziało AZS to wczoraj dermatolog powiedzisla że absolutnie nie. A mówię że dwa dni temu bylam u alergologa to generalnie uslyszalam że problemy skórne są dermatologczne czy AZS czy LZS itp. No Zobacze jak będzie chociaż mam wrażenie że już ciut lepiej.

Vinga- nie ryzykuj z tym mlekiem w sklepie ze zdrową zywnoscia sa ze 3 rodzaje innych jeszcze. A w rosmannie też ryżowe.

Cleopatra, u nas podobna skóra, zalecone emolienty.
Vinga, ja też myślę, że wybierz ryżowe.
Kamag, poprzednia lekarka mi mówiła, że u niemowlaków często jest niemowlęce łzs, które przeradza się w AZS a pielęgnacja taka sama. Zgłupieć można :-(
Marika, a Auchan mają duży asortyment bezglutenowy w normalnych cenach.

Joanna u mnie jest tylko rossman, biedronka, lidl, kaufland i stokrotka z sieciowek. No i nasze sieciowymi arhelan a tam nawet mleko ryzowego kosztuje 11zł. Szkoda, że u mnie nie ma takiego chleba w rozsądnej cenie. Będę powoli przechodzić na butle. Moja dieta nie ma nic co można złapać "na szybko" mąż najwcześniej wróci w lipcu. A to kupa czasu

A poza tym nowa wysypka na całym brzuszku i pod pieluszek. Załamuje mnie to coraz bardziej. Wiem, że mleko matki najlepsze itp ale to co sie dzieje u Laury to chyba powinnam tylko wodę pić. Poza tym non stop je, jest wciąż glodna

Jak nie alergie to nietolerancja pokarmowa. Objawy takie same i leczy się tak samo. Ulewaniem też jestem tym ściśle związane. Wczoraj byłam u mamy. Gotowala pode mnie. Czyli jedzenie pomyjowe, klopsy z indyka sklejone maka ziemniaczaną. Zupa z marchewka ryżem i ziemniaki. Nie wiem co mogło poszkodzic

reklama
Do góry