reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

Alicja pocieszę cię, że moja córka nie pogniewałaby się za taką dietę, wręcz byłaby przeszczęśliwa ;-) Dla niej największym szczęściem jest możliwość niejedzenia.
Onesmile super, że Pawełek w końcu zaczyna ładnie jeść :tak:

Wojtuś po chorobach i ząbkowaniu chyba na dobre przestawił się na zjadanie wszystkiego i w dużych ilościach. Niekiedy pochłania takie ilości, że zastanawiam się czy nie ma dwóch żołądków :-) Wydawało mi się, że po dniu albo dwóch zastrajkuje a jednak nie. Dzisiaj tak się najadł, że aż mu się odbijało jedzeniem i wydęło pępek :szok: Bynajmniej nie zmuszałam go-sam chodził i "sępił".

reklama
Alicja rozwaliłaś mnie tym bananem. mój facet dałby pewnie parówkę, albo suchą bułkę;p
temat jedzeniowy podczytuję, ale sama nic nie piszę bo u nas tradycyjnie faza żarłoka, je wszystko, każde warzywo, owoc i inne pokarmy... więc nie zapeszam, ale chyba rośnie mi wszystkożerca.:)

Ones mam nadzieję, że jednak w tym temacie u Pawełka nic się nie popsuje. Trzymam kciuki.
Aniawa Twój też "sępi", kurczę Oliwia to jak jej nic nie dolega to by się jej buzia nie zamykała. A jak chora to chyba wszystko by jadła oczami, bo jak jej dam to odpycha i mówi "nie chce".

Moja Hanuk znów zaczęła ładnie jeść, ale kanapki poszły precz nie wiem na jak długo. Jutro wraca do żłobka (po zapaleniu oskrzeli - 2,5tyg w domu) może tak się przekona.
Na razie jadłospis jest taki:
8 owsianka
11.3 zupka (dziś jarzynowa z kawałkiem świeżej kapusty - pierwszy raz wykorzystałam tę część włoszczyzny;)
13,3 drugie z mięskiem lub inna zupka z mięskiem (np wczoraj pierwszy był rosół a potem stał się pomidorowa;)
16,3 owoce - najczęściej miks z rozmrożonych truskawek+jabłko+1/2 banana
19 owsianka

Ostatnio odwiedziła mnie koleżanka z ponad rocznym dzieckiem i w porze hanukowago obiadu podała małemu butlę, mój urwis tylko sporadycznie pije z butli, najczęściej jeśli w ogóle to na pierwsze śniadanie tj ok6

Kiepsko nam idzie nauka samodzielnego jedzenia. Byl czas ze mala sama jadła kolację - tj jadła serek homo a ja ja dokarmiałam owsianką, ale znudziło się jej i łyzką rusza tylko po pustym talerzu, a jak coś na nim jest to nie cchce i już

lasotka - u nas ostatnio (od jakis 3-4 dni) butla na tapecie, na owsianke Pawel nie moze patrzec, wrecz zakrywa twarz raczkami :-( Zupki mu ida, chlebka, czy owockow zje, ale owsianka jest bee i juz. A jesli chodzi o jedzenie samemu, to Pawel tez przechodzi jakis okres 'buntu' i tylko gmera lyzka/widelcem po pustym talerzu, ze 2 razy nabierze i wyrzuca sztucce:-(

reklama
Do góry