reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

Ja wlasnie wczoraj zakupilam kaszke manne wielowocowa z Bobovity i bede dosypywac jej 1 łyżke do kleiku kukurydzianego - rozrabiam to na przygotowanym wczesniej MM :)
Wiec zaczniemy gluten....

W zasadzie przymierzam sie do wprowadzenia 3 stalych posilkow - jeden to jakas kaszka, drugi to obiadek a trzeci to deserek owocowy :)
Z tym ze na chwile obecna zjada tak polowe takiego stalego posilku i popija.

reklama
a ja mam takie pytanie chcę zastąpić 1MM-150ml kleikiem ryżowym/kukurydzianym rozrobioną z wodą i dodać do tego jak Angun owoce lub biszkopta i czy to będzie pełnowartościowy posiłek jak 150MM ;-)

Angun - i ja tak będę robić - tak samo jak ty z tym kleikiem! Dzięki za super radę , butelka Rewela!
Dziś ugotowałam Poli zupkę jarzynową z cielęcinką, zmiksowałam wszystko, ale jej smakowało!!! Resztę - przełożyłam do umytych słoiczków z Gerbera ( 2 szt małe)_ i do lodówki, mam na jutro i pojutrze :)
Jeszcze muszę gdzieś królika kupić i też jej zupkę z króliczkiem ugotuję:tak:
Mirelko, ja Ci nie pomogę, bo my cyckowe i daję na żądanie, ale chyba można tak jak myślisz

nimfii mi pediatra powiedział,że w naszych dzieciaczków miesiącu powinno się dawać 4 butleki mleka i nie wiecej, a Alan to co 2 godz chcę pić tylko mleko a o obiadkach ani mu się śni, owoce jeszcze , ale przy obiedzie buźkę zaciska no i można robić co się chcę

mirelka rozumiem ze chcesz zrobic wersje bezmleczna tego kleiku z owocami? Jesli jest na samej wodzie to zawsze inne beda wartosci odzywcze niz jezelibys zrobila ten kleik na MM. Mozna robic i tak i tak, bo wg schematow zywieniowych nasze maluszki polroczne moga dostac dwa posilki bezmleczne i nie ma w tym zadnego problemu.
Wazne zeby mleczko bylo to 3-4razy w ciagu dnia.

andrzelika mam kolezanke ktora urodzila corke dzien po mnie :) i jej corka jest na piersi. Co 3h je mleczko (w nocy tez) a wiec wychodzi i chyba z 7-8 karmien w ciagu doby mlekiem. Dopiero zaczynaja wprowadzac marchew i jablko... wiec mysle ze ta lekarka troszke przesadzila mowiac zeby dawac mleko tylko 3 razy dziennie :) Takze spokojnie, nie stresuje sie tym faktem. Kuba zje tyle MM ile chce, w koncu on i tak nie duzo przybiera na wadze to ma prawo sobie podjesc :)

mirelka ja zamiast jednego MM dziś dałam małej sinlack 2 łyzki stołowe z wodą i do tego 1/2 słoiczka owoców, mojej koleżance pediatra powiedział że te kleiki to zapychacze i maja mało wartości odżywczych, a sinlack ma więcej więc i ja przestałam dawać kleiki i daję sinlack i Lenka chętnie go wcina :-)

Dziewczyny, czy uważacie, że słoiczek deserku to 1 posiłek? Tak się zastanawiam, jak go traktować... i w jakich odstępach czasu od innych posiłków go podawać. Ja Wy to robicie?

Anek u nas jest różnie ale raczej sam deserek to przekąska pomiędzy posiłkami, chyba że tak jak dziś z sinlackiem to jako posiłek, u nas czasem są dni bez owocków

reklama
Do góry