reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

reklama
dziewczyny co myślicie o tym żebym dała małemu sab simplex myślicie, że pomoże coś? To jest na kolki czy też na zrobienie kupki? Bo sama już nie wiem.

gola dawałam jabłuszko i nic zastanawiam się nad bananem... matko chcę mu ulżyć i nic , biedny taką twardą kupkę ma i ciągle stęka, a uśmiech na twarzy mu nie znika podziwiam go

andrzelika - daj Alankowi rumianek, albo wodę samą przegotowaną np przed karmieniem rano, powinno pomóc, biedulek :-(

andzrzelika czy ja dobrze przeczytałam, że twoja teściowa dała dla twego dziecka mydło do jedzenia?? :szok: aby łatwiej zrobił kupę?

Andrzelika Włóż mu czopek glicerynowy i zaraz przebje tą zbitą kupę bo pewnie ona blokuje ta dalszą i zobaczysz, że dalej będzie lepsza mój kiedyś tak miał i od tamtej pory ok.

ania może i tak :sorry: nigdy o takim sposobie nie słyszałam, ja zawsze w pogotowiu mam czopki, albo słoiczek samego jabłuszka!

A u nas od 3 dni mała wyeliminowała sobie sama jeden posiłek mleczny o 16 i nie chce jeść o tej porze, a że jest duża 10 kg więc jej nie zmuszam :-)

reklama
Andżelika - ja Ci napiszę co Zosi na zaparcia pomagało a miałysmy ostatnimi czasy po wprowadzeniu marchewki:

PICIE/JEDZENIE:

* herbatka z rumianku (zaparzona dla dorosłych)
* sok jabłkowy
* zupka ze słoiczka: ziemniak ze szpinakiem - działa cuda!

Z APTEKI:
* zawiesina Debridat

MECHANICZNE:
* czopek glicerynowy
* końcówka termometru posmarowana kremem włożona do pupci niemowlaka

Nie dawaj niczego co ma marchewkę i broń Boże nie dawaj banana, bo on ma działanie zatwardzające.

Do góry