reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

reklama
Jasna doopa - mam zator kanalika i boli jak cholera. Mam guzka wyczuwalnego na piersi a na sutku biały pęcherzyk - ból okropny - miała któraś to? w Internecie czytam, że dziecko ma to wyssać - mój nie daje rady, choć przystawiam - właśnie 45-minutowa sesja się skończyła, on ssał a ja gryzłam kapcia z bólu... Inna opcja to przekłuć dziada igłą i wycisnąć - ale sie boję, bo jak narobię jeszcze gorzej???

mam pytanie. czy mozna mieszac 2 rozne mleka. np na 90ml wody dac 2 miarki np bebilon ha i 1 miarke b.pepti

Czytałam, że w ten sposób miesza się mleczka jak przechodzi się z jednego na drugie... Ja chyba popełniłam błąd nie robiąc tego stopniowo tylko podając małemu od razu Bebilon HA, a w międzyczasie Bebiko (żeby tylko zmienić z Nanu po którym miał kolki)... I teraz mamy problemy z kupką... :-( I nie wiem, jak mu zaradzić. Lekarka mówiła, że w Nanie były probiotyki, Bebilon ich nie ma i to może być przyczyna... Póki co zaczęłam podawać Małemu Lakcid. Zmieniasz Małej mleczko Pieszczoszko?

(p.s. - my jeździliśmy bardzo często na wczasy do Krzyżowej - tuż obok Krzyżówe ;) piękne okolice...)

Anik- ja co prawda karmię piersią ale z zalecenia pediatry podaję probiotyk- dicoflor. Problemu z kupami nie ma :) Może zapytaj swojego pediatrę. Jest on bez recepty. Dziennie podaje się 5 kropelek.

Flaurka przed karmieniem pod gorący okład lub gorący prysznic i młodemu cycka w pyszczek... To trochę poszerzy kanaliki i mleko łatwiej przepłynie włącznie z zatorem. Po cycaniu ochłodź cyca (lodem tudzież mrożonką ale ja plecam twaróg w pieluszce i do stanika-ładnie wyciąga mleczko też)... Tak trzeba robić póki to nie zejdzie (może potrwać parę dni)

he anik krzyżowa to rzut beretem do krzyżówek;) jak bedziecie sie wybierac w któryś weekend to daj znać możemy się wtedy spotkać:)

dziś byłam w aptece po bebilon pepti i pani z apteki powiedziała,że moge np robić tak: 6 posiłków z bebilon pepti a jeden z bebilonem HA . I tak samo można postępować z innym mlekiem. Jedynie mówiła,że by nie mieszkać rożnego mleka w jednej butelce.

reklama
Pieszczoszko, a czemu tak mieszasz mleczko?:-) Aaaa i kiedy Twojej Laurze zaczęła schodzić kaszka z twarzy po zmianie mleczka?

Jak tylko będziemy się wybierać dam Ci znać :-) nie wiem, czy w tym roku nam się uda, ale może w przyszłym...:-)

Do góry