reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

andav biogaie tez podajemy raz dziennie i infakol jeszcze było super a teraz znowu meczy.

dziewczyny gdzies wyczytałam ze kolka meczy od popołudnia dzieci o ile sie nie myle nasza zas od samego rana do samej nocy i nie wiem czy to normalne czy przewrazliwiona juz jestem

reklama
andav biogaie tez podajemy raz dziennie i infakol jeszcze było super a teraz znowu meczy.

dziewczyny gdzies wyczytałam ze kolka meczy od popołudnia dzieci o ile sie nie myle nasza zas od samego rana do samej nocy i nie wiem czy to normalne czy przewrazliwiona juz jestem
kingutek ja sie na kolkach tam nie znam ale mi polozna mowila ze jak dziecko ma kolke to jest ryk niesamowity i za nic w swiecie sie nie da sie go uspokoic ,brzuch twardy itp ...sama przechodzila ze swoimi dziecmi ... i u niej bylo o roznych porach dnia.

kingutek a moze podajesz za duzo specyfikow na ta kolke- mi polozna powiedziala ze lepiej jeden i odczekac tydzien czy on skutkuje a potem nastepny jesli nie skutkuje...
...co do kolek od rana do wieczora to moj mial tak samo i tez wyczytalam ze kolki to tylko wieczorem-zapytalam poloznej i ona powiedziala ze brzuszek moze byc wzdety od rana do wieczora.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA zjadłam kapusty czerwonej gotowanej bo się zapomniałam :( i to dość sporo... Kurde mam nadzieję że to nie zaszkodzi Gabrysiowi...
Ja dalej jestem na etapie karmienia co godzinę tudzież częściej... Dalej nie mogę sobie poradzić z wyłapaniem czy młody jest najedzony bo ciągle płacze... Obecnie mam wrażenie że ciągle go karmie..

I mam takie pytanie: Jak długo będę czuła szczypanie w piersiach przy wyrzucie prolaktyny do organizmu?

Mysio doczytalam ze moze oklady z tluczonej kapusty pomoga...warto sprobowac...Moj dowcipny maz ostatnio jak mi mial kupic kapuste na cycki i zapomnial to wytlumaczyl sie ze kakich duzych glowek nie bylo....

Takie ciągniecie,szczypanki czy rozpierający ból jak kto chce tak nazywa ,czuje się do końca karmienia.
Z tym ,że potem już się tak na to nie zwraca uwagi.
Trudno zwracać uwagę na takie rzeczy po kilkunastu miesiącach ,bo się nie pamięta jak było przed :-D:-D:-D:-D:-D

W kwestii karmienia...
Dziecko potrzebuje ok.1,5 godziny czasu na strawienie posiłku i taka powinna być minimalna przerwa między karmieniami.
Dziecko nie płacze tylko z głodu .:no:
Moja mała na każdy dyskomfort reaguje otwieraniem "dzioba" i daje to wrażenie ,że szuka piersi bo głodna...
Ale to zmyłka.:baffled::happy2::happy2:
To nie głód a potrzeba ssania by ukoić i uspokoić swoje , małe , skołatane nerwy :-D:-D:-D:-D:-D
Noworodki i niemowlęta są bardzo cwane i szybko się uczą ,że jak płacze lub szuka to zaraz jest przystawiane do piersi .
Zbyt częste karmienie powoduje również bóle brzuszka ,więc trzeba wyważyć zawsze czy to potrzeba ssania czy głodu ,bo samemu można się zapędzić w swoje własne sidła...
To tak z doświadczenia starej matki ;-);-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
mysio mój pediatra właśnie mi się dzisiaj pytał ile trwa karmienie no to powiedziałam że tak do 20-25 min góra on powiedział że to idealnie bo właśnie podstawą jest żeby dlużej przy piersi nie trzymać, widocznie Gabryś się już wycwanił i to wykorzystuje bo wie już że jak zapłacze to cyca uspokajacza dostanie i tylko o to mu chodzi żeby sobie sutka memlać a nie jeść, tak jak napisała as między karmieniami powinno być conajmniej1,5 godz przerwy:tak:
a sprawdzałaś czy pokarm masz nadal wartościowy?? bo jeśli zrobił się jałowy to będzie ciągle głodny....

Do góry