reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Little_nina - u mnie właśnie ten sam problem - za duże piersi, ciężkie i wypadają z buzi, a do tego płaskie brodawki. nie powiem, położne mi b. pomagały - aż za bardzo, ale nie pomagały kapturki, różne techniki (niby "spod pachy" jest dobrym sposobem, ale mi się wydawało, że dziecko mi wypadnie, a i tak ssać nie chciało). w końcu położne doszły do wniosku, że wszystko robię dobrze (akurat wyłam, że nic nie potrafię), tylko Hania nie potrafi ssać piersi i nie chce się nauczyć. nawet z butelką mamy czasem problem - ssie tylko końcówkę, smoczek wypluwa i oczywiście głośno "mówi" jaka jest głodna.
zbieram się od 2 dni na próbę przystawienia do piersi, ale boje się - swoich nerwów, Hani i bólu, bo sutki jeszcze nie zagojone, a do tego rozmoczone..

reklama
little nina - ja tez mam giga piersi a z przystawianiem zero problemu. próbowłas rogal do karmienia?

No właśnie najlepiej idzie na poduszce, która wygląda dokładnie jak rogal. I to spod pachy. Ale jak Młody wstaje od razu z rykiem to nie ma najmniejszych szans żeby chwycił cyca. Szuka pyskiem jak pirania, ale nie chwyci. Wtedy jedyna szansa to parę łyków z butelki i dopiero cyc, inaczej jest 2 godzinna męczarnia, po której zasypia ze zmęczenia, nienajedzony. Także zostanę przy karmieniu mieszanym, nie będę wszystkich męczyć w imię nie wiadomo czego.

Ja już znikam, mała pirania najedzona, tęsknie za wami dziewczyny i trzymam kciuki za wszystkie!!

Ostatnia edycja:
dobrze,ze jutro ide do lekarza bo cos z laura jest nie tak... wkurza sie jak je:baffled: zjadla 90 ml i darla sie.. wiec dorobilam jej 30ml i dalej darcie.. wkoncu jeszcze popila herbaty i dopiero spokoj...
nie wiem co jej jest

Pieszczoszka moze po prostu potrzebuje wiecej zjesc.Jednakze,spytaj pediatry.
Pamietam,ze syn mojej przyjaciolki urodzony w marcu 2011 w kwietniu juz jadl spokojnie 180ml,inaczej bylo darcie sie.Wyobraz sobie,ze moja corcia jadla w obecnym wieku naszych dzieci ok.30-40ml co 1,5h i wiecej nie dawala rady,a Leo obecnie zjada ok.130-150ml,ale tez nie zawsze.

Czy to możliwe że tygodniowemu dziecku nie wystarcza już jedna pierś na pojedynczym posiedzeniu...
Bo nie wiem czy młody wymusza czy po prostu jest głodny...
On też w sumie nie wisi długo na piersi bo w ciągu 10 min ją wypluwa i idzie spać ale za godzine już szuka jedzenia a często już po kilkunastu minutach...

moja juz obowiazkowo dwie piersi , najpierw jedna ok 30 minut , odbicie i domaga sie drugiej ssie wtedy krocej ok 10 minut ale jednak na dwie ...

karmiace piersia dopajacie czyms swoje maluchy??? w takie upaly???

Pieszczoszka pisalas gdzies,ze Laura ma pelno krostek na ciele.A moze to nie wina mleka?Podajesz jej rumianek do picia?Bo rumianek wlasnie uczula.
I tak btw...mamy z dziecmi na mm,podajecie dzieciom rumianek?I jaki parzone ziola,czy herbatki dziece?Slyszalam,ze pomaga na "gazy",oprocz tego ze dziala relaksujaco,ale wolalabym podawac Leo cos bez tak duzej ilosci slodkiego,jak to jest w herbatkach dla dzieci i pomyslalam,ze moze zaparze taki normalny rumianek i rozciencze,hm?
Ja szczerze nie pamietam jak to bylo z V :zawstydzona/y: bo rumianek jej podawalam,ale od kiedy mah?!?

fiore podaje herbate: rumiankową i herbate uspokajajaca (lekarz mi to zalecil;/) myslisz ,ze to moze byc to???

dzis sie dowiem pewnie u lekarza co i jak.. puki co podejrzewam mleko.
od wczoraj tez podaje dziecku przed kazdym posilkiem infacol i powiem szczeze ,ze juz dziecko jest troche spokojniejsze

reklama
Moim zdaniem tak,mam zywe przyklady tego uczulenia-ale po pierwsze lekarzem nie jestem,a po drugie dziecka na zywo nie widze..Jaka herbatke podajesz i od kiedy rumianek?

Ostatnia edycja:
Do góry