reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

no własnie moja mało przybiera i mysle ciagle dlaczego i moze przez te przerwy , ale z drugiej strony jak ja chce obudzic co 3 godziny wypije ale po odbiciu nawet ulewa wiec moze ona potrzebuje takie przerwy ??? ja daje jej to co sciagne ok 70 ml-60ml-50ml i zawsze teraz musze jej dorobic mm 50ml...zalecenie lekarki

reklama
Początkowo moja Maja też ładnie przybrała, ale na kolejnej wizycie - po 3 dniach - okazało się, że waga ani drgnęła. Kazała mi malą budzić co 2 godziny ;/ Co jest awykonalne bo ma pozostałości po żółtaczce i jest lekko osłabiona. Ciągle by śpioszek spał. Przy karmieniu na żądanie zasypia mi po 20 minutach a kiedy raz ją obudziłam po 2 godzinach to pociągnęła 3 razy i spała. Postanowiłam jej nie budzić bo później niespokojna była, ale i tak w ciągu dnia przybrała 50gram. Sama się budzi do jedzenia co 2-3 godziny w ciągu dnia a w nocy przesypia 4. Nie mam serca jej na siłę budzić... co i tak jest trudne, bo zamiast oczka otwierać to się śmieje :D

Choć teraz się wycwaniła bo possie 15minut, zaśnie [ wybudzanie na nic się zdaje], po 10 minutach znów szuka i tak potrafi 3 razy pod rząd. Czasem co godzinę. Może ktoś ma podobną sytuację? Macie jakieś sposoby na to?

Jeszcze jedno pytanie - staram się jak najrzadziej, ale dokarmiam Maję Nanem Pro 1. Wydaje mi się, że nic się po nim nie dzieje. To prawda,że nie jest to zbyt dobre mleko dla niemowlaków? Zdarza się, że po karmieniu [ również piersią] prycha, pręży się i taka niespokojna jest. Martwi mnie to..

belinea my mielismy problem z nanem pro 1 zmieniliśmy na nana pro h.a też był problem mimo ze karmiłam połowe mojego połowe mieszanki radze zmienić mleko moja szwagierka uzywała enfamill droższy ale podobno dobre (najtanisze jest w rosmanie) my mamy teraz bebilon i nie narzekamy nasza własnie po nanaie i po piersi się pręzyła sie i do tego problem z kupą.Jak dajesz czasami więcej mieszanki to wtedy trzeba dziecko dopajać wodą lub herbatką no chyba że dokarmianie zdaża się sporadycznie.

ja tez daje malej odciagniete moje i dorabiam mm NAN 1 , TEZ ma wlasie problemy z kupka i gazami tan zrobi ale sie nameczy ...jak bym chciala zmienic te mleko np na inne to moge od razu dawac jej innne ???

Mój jest na Nan Pro 1 i jestem bardzo zadowolona. Po Enfamilu miał straszną kolkę, aż mi go żal było, a na Nanie i kupki mamy i kolek zero i pięknie pruka. Po płynnym Bebilonie natomiast (nim dokarmiałam w szpitalu) miał problemy z prukaniem - popłakiwał nam codziennie ok. 17 i dopiero ułożenie na boczku bądż brzuszku pomagało.
Dopajam go jedynie czystą wodą, żadnych koperków czy rumianków. Mnie się wydaje, że dobór mleka zależy od dziecka, jednemu przypasuje takie, drugiemu inne. Ja wiem, że już nie będę kombinować i zmieniać, bo po tym on czuje się dobrze :tak:

Opowiem lekarzowi o tym co zauważyłam w jej zachowaniu po karmieniu, może coś doradzi.

Mam pytanie z innej beczki - czy Waszym pociechom zawsze odbija się po karmieniu ? Po butelce mojej odbije się ale po cycku - nic. Czytałam, że nie jest to nic niepokojącego i związane jest z powietrzem, które dziecko łyka bądź nie łyka podczas jedzenia. Macie z tym jakieś doświadczenia?

reklama
Do góry