reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie - czyli nasze potyczki z cycuchami u butelkami:)

reklama
No i ryk :-( :-:)-(

Justyś daj znać czy chciałabyś laktator, moja znajoma mi proponowała za jakieś grosze (ręczny) ale ja już miałam TT i podziękowałam, jak coś mogę się jej zapytać czy aktualne.

Co Twoje mleczko to Twoje.

Kasia_ZG my też mamy tego smoczka i Młody go nie chciał. Później dostaliśmy od znajomych Nuk Classic i tego duzo chętniej ssie.

Kasia, skoro i tak spedzasz z nią te 2 czy 3 godz. non stop, to poswiec sie i nos ją, ale nie ustepuj, niemozliwe, aby non stop ryczała - w koncu musi spasowac. Niech sie czuje kochana i dopieszczona, ale jednak bez cyca w buzi, co najwyzej ze smoczkiem - moze kup kilka różnych na wszelki wypadek. W końcu odpuści. Oczywiście ideałem byłoby, abys to nie Ty ja uspokajała, a maz, na pewno potrwa to krócej, choć oczywiście trzeba się nastawić, ze nie od razu.

Kasia u nas było podobnie mały nie chciał smoka, wzbraniał się.. ale ileż można pocieszać i uspokajać cycem, kiedy noszenie nie pomaga wyjmuje smoczek i teraz chętnie ssie, jak się już "pocieszy" wypluwa i śpi dalej.. teraz przy tych kolkach mega pomaga w przetrzymaniu snu małego dłużej ;)
mamy z Aventu

Kasia a moze kup chustę- Ty będziesz miec trochę wytchnienia bo wolne rece a dzidzia moze szczęsliwa bo przy mamie
ja zakupilam i muszę nauczyć się wiązac

powalczyliśmy z cyckiem, nic to nie dało...ale się zaparłam i odciągnęłam ręcznie i maluch pije:-)
Szukamy laktatora i będzie lepiej;-)

reklama
Dziewczyny jesteście niezastąpione, dziękuję za rady.

Zrobiłam tak:
podałam małej 40 ml wody z cukrem (przestała płakać) następnie porozmawiam z nią ;-)
wsadziłam do bujaczka, włączyłam melodyjki przykryłam i mała sobie leżała.
Przyszedł tata, dał smoka i UWAGA!!! - zassała smoka tak że zasnęła w tym bujaczku.

Czyli co tata będzie tym od smoka ;-)

Justyś zadzwoń do tej mojej znajomej dogadacie się ;-), jak masz mleczko w piersiach to odciągaj i karm Szymka Twoim mleczkiem. Szkoda nie wykorzystać pokarmu ;-)

Do góry