reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie - czyli nasze potyczki z cycuchami u butelkami:)

Będę próbować jeszcze. Chociaż szczerze czasami z bezsilności już mi się nie chce:crazy::-( i najchętniej bym odstawiła od piersi. Ale będę starała się powalczyć jeszcze trochę.
Dzięki za rady;-)

reklama
Justys Ty sie babo nie zalamuj, nie poddawaj, chyba, ze juz sama nie masz checi i ochoty na takie zabawy to nic na sile, nic zlego w tym nie ma.

troche szkoda mleka, bo Twoje i nic nie kosztuje poza karmieniem samej siebie ;-) jak masz checi to poszukaj doradcy laktacyjnego albo kup sobie laktator i karm butla. Jak nie masz checi to jak bylo napisane- albo szalwia, albo piguly, mnie wstrzymywanie laktacji bez niczego zajelo kolo 2-3 tygodni.

nie karmie cycem, ale mleko sciagam, troche z tym zabawy i szczerze mi sie nie chce, no ale niech maly nie ma w tej kwestii gorzej niz corka-postaram sie te 6 miesiecy go na moim mleku trzymac

Mam dosyć :-( no ileż można służyć za smoczek ??? 2 h , 3h czy 4 h ?!
Mała pięknie ssie pierś przez 20 min, a później sobie tylko cycka i jak ja tylko odstawiam to ryk jakby ją kroili :szok:
Potrafi tak 2 h, a mi brak cierpliwości naprawdę :-( smoka też nie chce...

Matko co zrobić aby nauczyła się zasypiać bez piersi ??? pomocy...

no właśnie i tego się bardzo obawiam...
będzie tragedia jak będę musiała wrócić do pracy no bo bez cyca nie zaśnie...
ja nigdzie z domu się nie ruszę no bo bez cyca nie zaśnie...
niedługo nie będę mogła nic zrobić bo bez cyca nie zaśnie...

Ehhh...

no właśnie i tego się bardzo obawiam...
będzie tragedia jak będę musiała wrócić do pracy no bo bez cyca nie zaśnie...
ja nigdzie z domu się nie ruszę no bo bez cyca nie zaśnie...
niedługo nie będę mogła nic zrobić bo bez cyca nie zaśnie...

Ehhh...

Kasia- sprobuj innego smoczka :-) I mimo placzu staraj sie oduczac Mala, bo jak sie nauczy na dobre tak byc przy cycu pare godzin, to bedziesz miala ciezko...

U mnie na szczescie Milusia je krotko i lapczywie, a jak chce troszke possac, to daje jej wlasnie smoczka :-)

Justys- Dziewczyny juz chyba wszystko napisaly. Jesli masz duzo mleczka, to sprobuj nie dawac mm, to jak Szymus zglodnieje, to z cyca pewnie zje :-)

tez bym próbowala z innym smokiem Kasia. No i po tych 20 min, gdy przestaje przelykac odstawić i wreczyc komus - o ile kogos takiego masz, na pewno bedzie łatwiej ją utulic tej osobie, u której nie czuje cyca ;-)

reklama
Spróbuję z tym smoczkiem... ja mam smoczek ortodontyczny z TT myślałam że będzie ok ;-) kupię inne i zobaczymy.

Krupka
już próbowałam Twojego sposobu i nic :-( po takich 20 min ssania wyciągałam pierś i jak był krzyk to tata ją przejmował i nic to nie dało, tata też próbował dać smoczka i ryk.

Znowu ją odstawiłam trwa to już 3 h :szok: zasypia, wyciągam pierś i zostawiam ją żeby spała i co chwile ryk.

Przecież muszę ugotować obiad tzn nie muszę tylko chcę, CHCĘ zrobić coś innego dzisiaj nooo...
Słyszę że nie śpi tylko stęka i kwili, pewnie znowu przegram.

Do góry