reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Wow! Cale banany! No niezle :-D
Ja mojemu podawalam sole, lososia i dorsza. Ta pierwsza tylko byla ze sloiczka, reszte gotuje.

To zamiast sloiczkowoch owocow, o 14 bede mu podawac swieze :-)
Dobrze macie z tymi drzemkami, ja wlasnie chcialabym, zeby Al spal ze 2-3h jednym ciagiem. A tu sie nie da, on najdluzej 1,5h no czasem od wielkiego swieta 2h. Moze jak juz bedzie starszy i bedzie mial jedna drzemke, to bedzie ona dluzsza.

Za jakis czas znowu mu posilki zmodyfikuje i bedzie tak:
8 - sniadanie
11 - drugie sniadanie
14 - obiad
17 - podwieczorek
19:30 - kolacja
Moje Dziecie ugodowe jest, wiec powinno nie byc wiekszych problemow ;-)

Wow! Cale banany! No niezle :-D
Ja mojemu podawalam sole, lososia i dorsza. Ta pierwsza tylko byla ze sloiczka, reszte gotuje.

To zamiast sloiczkowoch owocow, o 14 bede mu podawac swieze :-)
Dobrze macie z tymi drzemkami, ja wlasnie chcialabym, zeby Al spal ze 2-3h jednym ciagiem. A tu sie nie da, on najdluzej 1,5h no czasem od wielkiego swieta 2h. Moze jak juz bedzie starszy i bedzie mial jedna drzemke, to bedzie ona dluzsza.

Za jakis czas znowu mu posilki zmodyfikuje i bedzie tak:
8 - sniadanie
11 - drugie sniadanie
14 - obiad
17 - podwieczorek
19:30 - kolacja
Moje Dziecie ugodowe jest, wiec powinno nie byc wiekszych problemow ;-)

ja tez chce mojemu tak zmodyfikowac, a ze tez raczej ugodowy to mysle ze pojdzie gladko:-D

a co do drzemek to rowniez mysle ze jak jedna to sie wydluzy, moj pawelek tez spi 2 razy ok 1-1,5-2 na drzemke, roznie;-)
dzis zaszalal i spal 2 a potem 1,5 :-)

polka moj tez duzo je ostatnio cala miske taka duza normalna dorosla:p zjadl rosolu z makaronem...zarlok ale wcale nie wyglada,szybka przemiane materii ma po mamusi:) bo 2 kupy dziennie wali.

My godzin ustalonych nie mamy.

polka: ee troche nie za duzo? :)
No widzisz podobno nie :( mój lekarz mówi że za szybko mlecznych posiłków nie ograniczać, ale wiesz on do ponad 6miesiecy jadł cycowe na żądanie i trudno go odzywyczaić :( teraz jak śmiga na nogach przy pchaczu to też szybko spala :) no ale spójrzcie na zdjęcia jaka drobnica. Wszystkie wyniki i badania ok.

jesli chodzi o owoce, to w sumie tez nie narzekam :-) Ol na podwieczorek (galaretka nie stężała ;-)) dostała 5 truskawek, garść jagód, pól banana i herbatnik :-)
żeby mi tak chętnie jadła śniadania i obiady. ech.

ionka gdzie ty o tej porze dostajesz truskawki i jagody???

a co myslicie o mrożonych owocach? i rozmrożeniu ich i podania do deserku?

reklama
Do góry